10 filmes utalás, amit úgy elrejtettek, hogy szinte lehetetlen észrevenni

  • 11 hónap ago
  • 13207 Views
  • 1 0
10 filmes utalás, amit úgy elrejtettek, hogy szinte lehetetlen észrevenni

A hollywoodi filmkészítőknek is van humora, még ha az elsőre nem is látszik. Sok filmben rejtettek el vicceket más legendás alkotásokról, melyek először fel sem tűnnének senkinek.

(4) Amerika kapitány: Az első bosszúálló

Amerika kapitány: Az első bosszúálló

A Hugo Weaving által alakított Vörös Koponya az egyik jelenetben tesz egy olyan megjegyzést, hogy Hitler épp a sivatagot kutatja kincsek után. Bár konkrétan nincs kimondva, de félreismerhetetlen utalás Indiana Jones első kalandjára, Az elveszett frigyláda fosztogatóira, ahol Hitler valóban a sivatagban kutat a bibliai ereklye után. Lehetne akár véletlen is, azonban a rendező, Joe Johnston dolgozott a kalandos régész történetében látható speciális effekteken.

(5) Vissza a jövőbe 2.

Vissza a jövőbe 2.

Robert Zemeckis rendező elrejtett filmjében egy kisebb poént Steven Spielberg-gel kapcsolatban. Amikor McFly 2015-be kerül, az egyik mozi műsorán láthatjuk a Cápa 19 című filmet, melyet Max Spielberg készített, aki egyébként a sztárrendező valódi fia. Ezzel igyekezett kiparodizálni a legendás thriller egyre romló színvonalú folytatásait.

(6) Casper

Casper

Amikor a szellemek frászt hoznak a ház lakóira, kihívnak egy szakértőt. Ki más lenne, mint a Dan Akroyd alakította Ray Stanz, a Szellemírtók csapatának egyik tagja. Teljes felszerelésében jelenik meg a helyszínen, azonban társai nélkül, egyedül. Még a főcímdalból ismert „Who you gonna call?” kérdés is elhangzik, amire a válasz: Valaki mást!

1 2 3 4