11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

  • 1 év ago
  • 6816 Views
  • 1 0
11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

A filmek és képregények megalkotása sok ember kemény munkájának áldozata. Általános szabály, hogy minden apró részletre odafigyeljenek, amikor a főszereplők világát és személyiségét tervezik. Viszont előfordul, hogy még a legprofibbak is elejtenek apró hibákat, amiket csak a rendkívül figyelmes nézők vesznek észre.

(4) Az Acélember és az időzónák

Az Acélember, Supermanről szóló film alkotói sem igazán értenek a földrajzhoz. Ebben a történetben a Crypton nevű bolygón élő űrlények egy üzenetet közvetítenek az embereknek, ami minden képernyőn egyszerre játszódik le. Viszont az időzónákat figyelmen kívül hagyva a Föld minden részén este van a filmben látottak szerint. Nyilván ez a való világban lehetetlen lenne.

(5) Loki jogarának utazása

11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

A Bosszúállók végén látjuk, ahogy a Fekete Özvegy kezében tartja Loki jogarát. Ez az erőteljes és veszélyes tárgy végre a Bosszúállóknál kötött ki, akiknek nyilván biztonságba kellett volna helyezni azt. Viszont a Bosszúállók: Ultron kora című film elején kiderül, hogy a jogar Hydra kezei közé került, nem tudva, hogy ez hogy is történt.

A választ A S.H.I.E.L.D. Ügynökei című sorozatban kapjuk meg. (Hydra a jogart más értékes tárgyakkal együtt ellop.) Viszont a S.H.I.E.L.D. Ügynökei egyáltalán nem olyan népszerű, mint a Bosszúállók filmek, ezért zavarodott össze sok szuperhős rajongó.

(6) Loki és a telepátia

10 színész, akik hőst akartak játszani, de gonoszok lettek

  • A Thor végén, Thor testvére, Loki az űrben egy feketelyukba esik.
  • Ezután Thor és apja, Odin, Asgard Ura között egy privát beszélgetés zajlik, amiben Thor beismeri, hogy Odin a legbölcsebb uralkodó, aki valaha létezhetne Asgard számára.
  • A Thor: A Sötét Világ végén Thor újra megkeresi Odint, hogy beszéljen vele.
  • Odin visszaemlékezik Thor korábbi szavaira és megkérdezi fiát, hogy még mindig így vélekedik-e.

Viszont ebben a jelenetben Odin már nincs jelen, hanem Loki vette fel apja kinézetét. Az, hogy hogyan szerzett tudomást Thor és Odin privát beszélgetéséről, rejtély.

1 2 3 4