15 rejtett utalás a Marvel Filmes Univerzumból, amit sosem vettél észre

  • 1 év ago
  • 12612 Views
  • 1 2
15 rejtett utalás a Marvel Filmes Univerzumból, amit sosem vettél észre

Ha csak arra gondolunk, hogy manapság már a két perc hosszú előzetesek különböző utalásairól is lehet készíteni elemzéseket, akkor vajon hány rejtett kikacsintás van a Marvel Filmes Univerzum nagy egészében, ami mára több, mint húsz filmet taglal? Hihetetlenül sok, ezért a lehető legnehezebb feladat abból a felhozatalból néhányat kiválasztani.  

9) Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)

Miután Steve és Bucky betérnek a jövőbeli technológiák kiállításra az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban (2011), jól megfigyelhető egy üveges ketrecben lévő élénkpiros ruhába bújtatott alak, ami nagyszerű utalás a képregények első Fáklyájára. Ő a Marvel történelmének egyik legikonikusabb karaktere, hiszen ő volt az első, amelyet valaha megalkotott az akkor még Timely Comics néven futó csapat.

10) A galaxis őrzői (2014)

A galaxis őrzőiben (2014) megjelent Gyűjtő múzeuma volt az a lehetőség James Gunn számára, ahol rendezőből egyszerű rajongóvá csaphatott át és elhelyezhetett minden olyat, mi szem-szájnak ingere. A lenyűgöző gyűjteményben ki lehetett szúrni például egy teremtményt Gunn Slither című filmjéből, egy sötét tündért a második Thorból, a stáblistás jelenetben Howard, a kacsát, illetve ott van Cosmo is, az űrkutya, aki tényleges tagja volt az Őrzők felállásának kezdetben.

11) Vasember 2 (2010)

Amikor a Vasember 2-ben (2010) Tony feltúrja az apja, Howard Stark holmijait, a nagy kupac újság közül jól kitűnik egy eredeti Amerika Kapitány képregény.

12) Thor (2011)

Donald Blake-re több alkalommal hivatkoznak az első Thor filmben, mint például a képen látható vezetői engedély formájában. Természetesen ez nem véletlen: a képregényekben Blake a vihar isten földi alteregója volt, egy orvos, vagyis róla sem tudták, hogy valójában egy óriási erőt birtokló szuperhős.

1 2 3 4