10 őrült Disney-teória, ami mindent megváltoztat, amit eddig kedvenc meséidről gondoltál

  • 1 év ago
  • 13853 Views
  • 0 1
10 őrült Disney-teória, ami mindent megváltoztat, amit eddig kedvenc meséidről gondoltál

Walt Disney olyan hatalmas univerzumot teremtett meséivel és filmjeivel, hogy nem csoda, ha az utóbbi években egyre több teória születik többek között arról, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az egyes történetek.

6. Ariel anyukája ismerte Pán Pétert

6. Ariel anyukája ismerte Pán Pétert

A kis hableányban sosem látunk képet Ariel anyukájáról, Athenáról, és a történet szerint kalózok ölték meg őt. Egy teória szerint valójában Ariel anyukája szerepelt a Pán Péter című mesében, ugyanis az egyik jelenetben több hableány is körbeveszi a fiút, az egyikük pedig nagyon hasonlít Arielre. Ráadásul az is köztudott, hogy ezek a sellők nagyon nem voltak jóban Hook Kapitánnyal, így egyes teóriák szerint ez a kalóz végezte ki Ariel anyukáját.

7. Jafar valójában a jó zsaru

Aladdin

Kész hős, az aggódó állampolgár, aki csak próbálta megmenteni Agrabáht egy pöffeszkedő, megalomániás és hedonista szultántól, aki palotájában elzárkózva simán a gazdasági összeomlásig sodorná birodalmát. Ezért is akarja elvenni Jázmin hercegnőt – akinek csak úgy van egy tigrise -, hogy megmentse az éhező népet. Mert éheznek, ezt tökéletesen prezentálja a társadalom peremére csúszott Aladdin, aki egyébként nem jobb egyetlen zsebes tolvajnál sem: lop, csal, hazudik.

8. Hook kapitány ölte meg Ariel édesanyját

8. Hook kapitány ölte meg Ariel édesanyját

Pán Péter sellő barátai közül az egyik lány feltűnően hasonlít Ariel édesanyjára, Athenára – ugyanolyan vörös a haja és hasonló az uszonya is. Ugyanakkor a történetben a hableányok többsége retteg Hook kapitánytól, így tökéletesen beleillik a képbe az a bizonyos gyilkosság, amiről az Arielről szóló történet második részében szerzünk tudomást, nevezetesen, hogy a főszereplő édesanyját egy gonosz kalóz ölte meg.

1 2 3 4