20 híresség, akik súlyos mentális zavarban szenvednek

  • 1 év ago
  • 32729 Views
  • 1 4
20 híresség, akik súlyos mentális zavarban szenvednek

Az embernek nehéz a problémáiról beszélni, de sokszor kell egy bátor és őszinte ember, akin felbuzdulva mi is kitárulkozhatunk. Annak ellenére, hogy minden ötödik amerikai orvosi szempontból lelki beteg, csak kevesen merik kimondani a kényelmetlen igazságot.

13) Catherine Zeta-Jones, kettes típusú bipoláris zavar

Catherine Zeta-Jones

Még ő is? „Soha nem akartam ennyire nyíltan felvállalni, mint ahogyan ez sikerült. Legtöbbször felveszem az »arcvonásom se rezdül« taktikát. Ez nem olyan dolog volt, amit a háztetőkről akartam hirdetni. Amikor fény derült az igazságra, tudtam, hogy nemcsak én szenvedek hasonló betegségben napi szinten, tehát ha ezzel segítettem valakinek leküzdeni a bipolárt vagy a depressziót, csak örülni tudok neki!”

14) David Beckham, rögeszmés-kényszeres személyiségzavar

David Beckham

A focisztár is kíméletlenül őszinte. „Bemegyek egy hotelszobába. Mielőtt pihenek, minden szórólapot és könyvet beteszek a fiókba. Minden legyen tökéletes!”

15) Brittany Snow, depresszió, testdiszmorfiás és táplálkozási zavar

Brittany Snow

A fiatal színésznő több súlyos betegségből is igyekszik kilábalni. „Amikor19 évesen végre elmentem kórházba a depressziómmal, és az örökös önvagdosással, az orvos anorexiát, bulimiát- a hánytatás helyett órákra az edzőteremben ragadtam-, depressziót és testdiszmorfiás zavart állapított meg nálam. Nem az a személy voltam, aki akartam lenni.”

16) Lady Gaga, depresszió

Lady Gaga

Az énekesnő is kitárulkozott. „Ráébredtem, hogy a szomorúságom sohasem tette tönkre azt, ami jó bennem. Csak vissza kell jutni ahhoz a jóhoz, megtalálni azt a maradék kis fényt. Nekem szerencsém van, hogy találtam egy kis pislákolást.”

1 2 3 4 5