A 15 legizgalmasabb thriller, amit mindenképpen látnod kell

  • 1 év ago
  • 13801 Views
  • 3 1
A 15 legizgalmasabb thriller, amit mindenképpen látnod kell

A thriller elsősorban filmes műfaj, neve az angol „thrill” szóból jön, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően az ismeretlentől való félelmet, ezt az archetipikus élményt idézi fel, mely az ősidőktől kezdve hat az emberre. Többnyire igaz a műfaj szereplőire, hogy megéreznek egy bizonyos bajt, ami fenyegeti őket, de sokáig nem szembesülnek azzal – ahogy a néző sem –, ezzel jön létre a kívánt feszültség, izgalom a nézőben.

5. Törés (Fracture, 2007)

Törés (Fracture, 2007)

Ted Crawford (Anthony Hopkins) rájön, hogy fiatal felesége megcsalja. Bosszúból kieszeli a tökéletes gyilkosságot, azonban tervét nem fedi fel senki előtt. Pisztolyt ragad, és elteszi láb alól a csalfa nőt. A házába rontó rendőrök Crawfordot pisztollyal a kezében találják. A nyomozó, Nunally (Billy Burke) a nőben felismeri a szeretőjét. Crawford nem tagad semmit, rövid úton a rácsok mögött találja magát. Az ügy egyszerűnek tűnik, ám a bíróság egyre jobban belebonyolódik az esetbe, miközben Crawford a háttérből tökéletesen mozgatja a szálakat. Úgy fest, minden a terve szerint alakul.

6. Különvélemény (Minority Report, 2002)

Különvélemény (Minority Report, 2002)

A jövő Amerikája békésebb lesz egy különleges telepatikus lényeket alkalmazó rendőri egységnek köszönhetően. Az elkövetőket már a bűncselekmény elkövetése letartóztatják.  A rendszer tökéletesen működik egészen addig, amíg az elkövetők között egyik nap a cég parancsnokának, John Anderton (Tom Cruise) neve jelenik meg. A telepatikus lények szerint Anderton 36 órán belül gyilkosságot fog elkövetni. A rejtélyes ügyet csak nehezíti, hogy a férfi nem ismeri az áldozatát, és elképzelése sincs arról, hogy hol és miért ölné meg az idegent. Társai azonban a rendszernek megfelelően üldözni kezdik, hogy megakadályozzák a gyilkosságot.

7. A gyilkos médium (Red Lights, 2012)

A gyilkos médium (Red Lights, 2012)

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson (Sigourney Weaver) és a fiatal asszisztensét jelentő Tom Buckley (Cillian Murphy) azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról. Simon Silver (Robert De Niro), a legendás vak médium harminc évig tartó, rejtélyes távolléte után újra a figyelem középpontjába kerül, és alapos fejtörésre készteti az ortodox tudomány híveit valamint a hivatásos szkeptikusokat egyaránt. Tom egyre megszállottabban érdeklődik Silver iránt, akinek mágneses ereje az újabb és újabb megmagyarázhatatlan események szaporodásával fokozódik. Miközben az asszisztens közelebb kerül a médiumhoz, a feszültség egyre csak nő, és az idő előrehaladtával Tom világnézete gyökeres változáson megy keresztül ebben a thriller műfajú filmben.

8. Disturbia (2007)

Disturbia (2007)

Kale (Shia LaBeouf) nem tudja feldolgozni az apja halála okozta traumát, és egy idő után kiszámíthatatlanná válik a viselkedése. Indokolatlan agressziója miatt házi őrizetre ítélik. Fogságának unalmát a szomszédok megfigyelésével próbálja elűzni, főleg az újonnan költözött Ashley (Sarah Roemer)  és Mr. Turner kelti fel a figyelmét, aki Kale szerint sorozatgyilkos. A nő egyre nehezebben tud különbséget tenni a valóság és a képzelete teremtette világ között.

1 2 3 4