10 improvizált jelenet, ami annyira jól sikerült, hogy benne hagyták a filmben

  • 2 év ago
  • 118452 Views
  • 7 6
10 improvizált jelenet, ami annyira jól sikerült, hogy benne hagyták a filmben

Amikor a kedvenc filmünket nézzük, nem is sejtjük, mennyi energiát fektettek bele annak elkészítésébe. Azt meg végképp nem gondolnánk, hogy a film kivitelezése gyakran eltér az eredeti tervtől.

4) Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds, 2009)

Amikor a náci ezredes, Hans Landa (Christoph Waltz) Bridget-et (Diane Kruger) fojtogatja, valójában Quentin Tarantino ujjait látjuk, ahogy Kruger nyakát szorongatja. Azt akarta bemutatni, hogyan is kellene csinálni. Nem csoda, hogy valódi félelmet látunk a színésznő szemeiben, a jelenet végére Kruger el is ájul. Igazán furcsa érzés lehetett neki, hogy a rendező csaknem megfojtotta.

5) Foxcathcer (2014)

Foxcathcer (2014)

A film forgatása közben Channing Tatum-nak egy igazi ideg-összeroppanást kellett eljátszania. Elkezdte önmagát ütlegelni, aztán eltörte a tükröt a fejével. A jelenetet nem így tervezték, de mivel itt (is) nagyon valószerű és erőteljes Tatum játéka, a filmben is benne hagyták, ahogy tör-zúz.

6) Titanic (1997)

Számos spontán jelenet van a híres filmben, de van egy, amiről érdemes említést tenni, mert a rendező számára is teljesen váratlan volt. Amikor Rose (Kate Winslet) és vőlegénye (Billy Zane) veszekedtek, Zane hirtelen hozzávágott a falhoz egy reggelizőasztalt. Kate Winslet-nek még csak nem is kellett eljátszania a félelmet és a zavart – ekkor arca igazi érzelmeket tükrözött.

1 2 3 4