10 kiváló film, amit csak nagyon kevesen ismernek

  • 1 év ago
  • 14388 Views
  • 0 1
10 kiváló film, amit csak nagyon kevesen ismernek

Íme tíz olyan film, amely valódi mondanivalóval és minőségi időtöltés ígéretével kecsegtet.

5) Sing Street (2016)

Sing Street (2016)

Íme egy újabb nosztalgikus film. A történet ezúttal az 1980-as években játszódik. Conor (Ferdia Walsh-Peelo) családjában sok a feszültség, ami elől a fiút egy magániskolába küldik. Hogy lenyűgözze a titokzatos lányt (Kelly Thornton), akin megakadt a szeme, Conor úgy dönt, rock bandát alapít. Az film főszereplői az első szerelem, a szabadság szenvedélyes szeretete, és persze a zene.

6) Darabokban (Demolition, 2015)

Darabokban (Demolition, 2015)

Davis (Jake Gyllenhaal) egy borzalmas tragédián van túl: a felesége meghalt egy autóbalesetben. Érdekes módon semmi mást nem érez, csak azt az elviselhetetlen vágyat, hogy mindent darabokra zúzzon maga körül, beleértve a házát is. Ez egy több műfajt elegyítő alkotás, mely jól mutatja be a bonyolult érzelemvilág megélését.

7) Captain Fantastic (2016)

Captain Fantastic (2016)

Ben (Viggo Mortensen) egy különös, a külvilágtól távol élő család feje. Szigorú fizikai és intellektuális nevelésben részesíti hat gyermekét, legyen szó matematikáról, irodalomról vagy filozófiáról. Egy családi tragédia azonban arra kényszeríti őket, hogy beutazzák a fél országot, így az apára hatalmas nyomás nehezedik: mi fog történni, ha a gyermekei megtapasztalják, milyen a civilizáció? Ez egy nagyon bölcs és filozofikus dráma a családról és a gyereknevelésről.

1 2 3