20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

  • 2 év ago
  • 23959 Views
  • 3 2
20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

Több mint negyven évvel azután, hogy kijött a Star Wars IV. rész – Egy új remény, nehéz elképzelni mást a Luke Skywalker, Leia hercegnő és Han Solo űrcsavargó trió helyébe, mint Mark Hamill-t, Carrie Fisher-t és Harrison Ford-t. Amikor azonban a rendező, George Lucas a film előkészületeivel foglalkozott, sok név felmerült a mára ikonikussá vált karakterek szerepébe.

(5) Orson Welles

Nehéz elképzelni bárki mást Darth Vader maszkjában, amint fenyegető szavakat mond, mint James Earl Jones-t. Amikor Gerorge Lucas azon gondolkodott, ki legyen az ikonikus szereplő hangja, nem Jones volt az első választása. 2011-ben Jones a BBC News-nak elmondta, a rendező először egy Mississippi-ből származó, dadogó férfi hangját akarta Darth Vader szerepébe, miután arra a következtetésre jutott, hogy Orson Welles túlságosan felismerhető lett volna. Lucas ezt másképpen mesélte utólag: „Létrehoztam egy főgonoszt. Éreztem, hogy nagyon-nagyon különleges hangot kell adnom neki. Nehéz döntést kellett meghoznom: Orson Welles és James Earl Jones közül végül Jones győzött.”-nyilatkozta a Jones tiszteletére rendezett 2015-ös  American Theatre Wing Gala-n, a Page Six szerint.

(6) Michael Jackson

Állítólag Michael Jackson is megpróbálta megkapni Jar Jar Binks szerepét, amikor George Lucas a Baljós árnyakhoz keresett színészeket. A pop királya azonban olyan karaktert választott, akire a rendező nem Jackson-hoz hasonló személyt képzelt el. 2015-ben a Vice-nak adott interjújában az utólag gyakran kritizált karaktert végül megnyerő Ahmed Best osztotta meg gondolatait, hogy vajon miért nem Jackson kapta meg a szerepet. „Én, Natalie Portman és George [Lucas] gyerekei részt vettünk a Wembley arénában Michael Jackson koncertjén. Bemehettünk a backstage-be, ahol találkoztunk Michael-lel. Ott volt Lisa Marie [Presley] is. George Jar Jar-ként mutatott be nekik. Szerintem ez elég furcsa volt. Michael azt mondta, oké. Mire én azt gondoltam, jaj, mi történik. Amikor Michael elment, mindannyian egy nagy after party-n vettünk részt. Kértünk egy italt Geroge-al, és megkérdeztem tőle, miért Jar Jar-ként mutatott be. Azt válaszolta, hogy Michael is pályázott a szerepre, de olyan sminkkel, mint a Thriller-ben.George Lucas-nak azonban más volt az elképzelése. Az a gyanúm, hogy Michael nagyobb szám lett volna, mint a film, és szerintem George ezt nem akarta.”

(7) Christopher Walken

Harrison Ford azt mondta, amikor szerepválogatásra ment George Lucas filmjéhez, nem gondolta volna, hogy bekerül. Amikor aztán Lucas meghozta a végső döntést, Ford utolsó vetélytársa Christopher Walken volt. 2015-ben a Rolling Stones-nak így nyilatkozott: „Több mint száz színésszel olvastam fel. Ahogy én tudom, két hármas játszma volt, amire leszűkítették a szerepeket, és én az egyikben benne voltam. Nem tudtam, hogy az egy potenciális szituáció volt. Megkérdezték, szeretném-e csinálni, mire én azt mondtam, persze, miért ne. Tudják, ki volt a másik választás? Chris Walken.”

(8) Kurt Russell

Kurt Russell szerepválogatásról hátramaradt hangszalagján hallható, mint Han Solo-t, a csempészből lett lázadó hőst játssza. Egészen bizonyosan megkapta volna a karaktert, ha Harrison Ford 4. részhez kapcsolódó próbaszereplése nem vonja magára Lucas figyelmét. Volt azonban egy másik tényező, ami közrejátszott. Az USA Today-nek adott 2017-es interjúban Russel elmondta, hogy eljátszotta az esélyét. „Fogalmam sem volt, miről is beszélek. Valami Halálcsillagról és Ezeréves Sólyomról. Egyébként nagyon közel voltam, de választ kellett adnom az ABC-nek egy western filmmel kapcsolatban. Megkérdeztem George-ot, hogy fognak-e engem használni. Azt válaszolta, nem tudja. Mivel mindenképpen dolgoznom kellett, maradt a western. Egyértelműen jó választás volt.”

1 2 3 4 5