10 színész, akit fillérekért vettek meg a legjobb szerepéhez

  • 8 hónap ago
  • 16953 Views
  • 2 7
10 színész, akit fillérekért vettek meg a legjobb szerepéhez

Hollywood fizetései dollármilliókban mérhetőek. Néha azonban a sztárok potom pénzekért elvállalnak szerepeket, csak mert érdekesnek találják a forgatókönyvet vagy tapasztalatot akarnak gyűjteni egy kitűnő rendezői vezetés alatt.

Az is gyakori, hogy szárnybontogató színészkezdemények kénytelenek voltak kevésbé kedvező szereppel startolni a filmvilágban.

1) Jonah Hill — A Wall Street farkasa

Jonah Hill már milliókat kereső vígjátékszínész volt, amikor Martin Scorsese felajánlotta neki Donie Azoff szerepét a 2013-as Wall Street farkasában. Ráadásul „mindössze” 60 ezer dollárért! Jonah nem teketóriázott, hanem még aznap aláírta a szerződést. Játékáért megkapta élete második Oscar-díj jelölését. Csak zárójelben jegyezném meg, hogy Leonardo DiCaprio markát (vagy még valószínűbb, hogy a bankszámláját) 25 millió ropogós dollár ütötte a főszerepért.

2) Tom Cruise — Magnólia

Egy 100 ezer dolláros fizetést aligha nevezhetnénk lenyűgözőnek, legalábbis nem egy olyan színész számára, aki milliókat kaszált az olyan filmekkel mint Mission: Impossible (1996), Interjú a vámpírral (1994), valamint Jerry Maguire – A nagy hátraarc (1996). Tom Cruise-nak annyira tetszett a Magnólia forgatókönyve, hogy a gyér jövedelem ellenére sem mondott nemet a rendező, Paul Thomas Anderson felajánlására. Cruise egy Golden Globe díjjal lett gazdagabb „szerénységéért” (és persze kiváló színészi tehetségéért).

3) Brad Pitt — Thelma és Louise

Ridley Scott 1991-es filmje bizonyult az ugródeszkának Brad Pitt filmes karrierje számára, mely azzal kezdődött, hogy Hollywood felfigyelt az Oscar-díjas film fiatal színészpalántájára. A tény, hogy összesen hatezer dollárt kapott J.D. szerepéért, nem izgatta különösebben, hiszen röpke tíz év múlva az Ocean’s eleven — Tripla vagy semmi című 2001-es film büdzséjéből 30 millió dollár az övé lett.

1 2 3 4