16 elképesztő titok a filmkészítésről, amit álmodban sem gondoltál volna

  • 2 év ago
  • 35726 Views
  • 2 5
16 elképesztő titok a filmkészítésről, avagy bepillantás a színfalak mögé

A filmgyártás nem más, mint egyszerű trükkök sikeres alkalmazása. Csupán néhány ember tud azokról a titkokról, melyek bevett szokások voltak kedvenc filmjeid készítése során is.

8) Olyan is megeshet, hogy színészek két különböző filmben ugyanazt a ruhát veszik fel. Az összes Karib-tenger kalózai filmben megegyeznek bizonyos ruházati elemek, akárcsak az Éhezők viadalában vagy a Vasemberben. A filmezés talán legkreatívabb résztvevői a jelmeztervezők. Az Trónok harca vezető jelmeztervezője, az Emmy-díjas Michele Clapton bevallotta, hogy IKEA szőnyegeket is felhasznált a kosztümökhöz, tökéletes hatást érve el a gubancos állatszőrnek kinéző felsőrésszel. Vajon gondoltak volna a színészek, ha megtudják, hogy egy Höjerup vagy Alhede fantázianevű szőnyeg maradékaival megbolondított kabátban álltak a kamera elé?

7) A színészek nem szívnak igazi cigit, mert egy-egy szál nem tartana elég sokáig egy-egy jelenethez. Általában csak úgy tesznek, mintha dohányoznának vagy gyógycigarettát használnak. Néha előfordul, hogy a színészek túlságosan beleélik magukat a karakterükbe. Az Evil Dead – Gonosz halott című film színészei marihuánát szívtak forgatás alatt, akárcsak a filmbeli szereplők. Ezt követően azonban egyáltalán nem tudtak forgatni.

6) Ha egy éjszakai autózós jelenetbe csöppenünk, érdemes az utat fürkészni. Ezer százalék, hogy az aszfalt nedves lesz, ugyanis a nyirkos út kedvezőbb kontrasztot biztosít, valamint a fény jobban tükröződik rajta.

5) A város fölött úszó baljós felhők az úgynevezett „felhőtank” (Cloud Tank) nevű gépezet szüleményei, mely tejet vagy festéket fecskendez egy víztartályba. Egy repülő csészealj remekül helyettesíthető egy egyszerű frizbivel. Érdemes újranézni ezeket a pofonegyszerű technikákkal megoldott filmeket.

1 2 3 4