10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

  • 2 év ago
  • 16177 Views
  • 3 11
10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

A filmkészítés során rengeteg ember keményen dolgozik, legyen szó a háttérmunkákról vagy a látványosabb színészi teljesítményről. A filmesek gyakran vetnek be szakértői arzenált, hogy a hitelesség látszata meglegyen. Néha azonban a kutatás és a vágások nem elegendőek ahhoz, hogy hibátlan filmet készítsenek. Máskor pedig annyira unalmas a valóság, hogy a kamera másik oldalán láthatatlanul dolgozó emberek megváltoztatják a történteket az izgalmas sztori kedvéért.

9) Az Argo-akció (2012)

Az Argo-akció (Argo, 2012)

Ben Affleck 3 Oscar-díjas filmje meglehetősen pontatlan abban a tekintetben, hogy minimalizálta Kanada közbenjárást az eseményekben. Az USA egykori elnöke, Jimmy Carter azonban elmondta, hogy az akció kitervelése 90 százalékban a kanadaiak érdeme, és nem a CIA-é, ahogy a film ábrázolja.

10) Amerikai mesterlövész (2014)

Amerikai mesterlövész (American Sniper, 2014)

Clint Eastwood filmje nagy sikernek örvendett a kritikusok és a nézők körében, azonban néhány ítész rámutatott a történelmi pontatlanságokra is. Ilyen például Mustafa (az ellenséges mesterlövész) ábrázolása, aki igen hangsúlyos szerepet kap, holott az eredeti történetet feldolgozó regényben mindössze egy bekezdésben szerepel.

11 páros a sztárvilágból, akik barátsága régóta tart és bárcsak sose érne véget

//Jana//

1 2 3 4