10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

  • 2 év ago
  • 16226 Views
  • 3 11
10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

A filmkészítés során rengeteg ember keményen dolgozik, legyen szó a háttérmunkákról vagy a látványosabb színészi teljesítményről. A filmesek gyakran vetnek be szakértői arzenált, hogy a hitelesség látszata meglegyen. Néha azonban a kutatás és a vágások nem elegendőek ahhoz, hogy hibátlan filmet készítsenek. Máskor pedig annyira unalmas a valóság, hogy a kamera másik oldalán láthatatlanul dolgozó emberek megváltoztatják a történteket az izgalmas sztori kedvéért.

4) Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994)

Az 1994-es filmekben várhatóan vannak történelmi hibák. A Szabadág-szobor amit 1976-ben állítottak fel, a filmben már a fáklyával együtt látható, holott azt csak 1986-ban állították helyre, és ez még csak egy a sok hiba közül. A tengergyümölcse nagy kedvelői például az egyik jelenetnél felemelnék a szavukat: Forrest (Tom Hanks) és Dan hadnagy (Gary Sinise) garnélarákot húznak ki a hálójukkal. Ha a rákokat közelebből megnézzük, észrevehetjük, hogy ezeket nem húzhatták ki a tengerből: ezeket az élőlényeket már félig feldolgozták, például eltávolították a fejüket. Nem igazán  hiteles, de kényelmes megoldás.

5) Gettómilliomos (2008)

Gettómilliomos

Ki ne érezte volna a késztetést, hogy csaljon egy dolgozatnál? Ez az, amit a legtöbb néző gondolt, miközben Danny Boyle filmjét, a Gettómilliomost nézte, mely Jamal (Dev Patel) történetét mutatja be úgy, hogy a múlt és a jelen közt ugrál. A Legyen Ön is milliomos! nevű kvízjáték ad teret ahhoz, hogy Jamal elbeszélje élete egy-egy meghatározó élményét Indiában. A bizonytalan drámai helyzetben a házigazda, Prem Kumar (Anil Kapoor) feltesz egy kérdést, majd reklámot kér. A szünetben ő és Jamal a mosdóba mennek, ahol a versenyzőnek valójában lett volna lehetősége csalni. Mindenki, aki nézi a műsort, tudja: valójában ezt nem így szokták.

6) A rettenthetetlen (1995)

A rettenthetetlen

Bár csillaga az elmúlt évtizedben egyre inkább leáldozóban van, Mel Gibson volt Hollywood aranyifja, amikor főszerepet vállalt az általa rendezett filmben. Az ötszörös Oscar-díjas film William Wallace életét követi, aki a Skót Királyság élére küzdi magát, hogy bosszút álljon szerettei elvesztéséért. Egy-két dologban azonban történelmileg nem stimmel. A 13. században járunk. Wallace és csapata kegyetlen harcokat vív. A probléma az öltözetükkel van, hiszen egyes ruhadarabjaik abban a korban még nem is léteztek. Bár a pontos időszakot így is nehéz meghatározni, amikor ezeket ténylegesen viselték, a legtöbb szakértő abban mégis egyetért, hogy a skót szoknyát csak a 16. században kezdték el hordani, 300 évvel Wallace kora után.

1 2 3 4