10+1 focis film, amit látnod kell, ha igazi futballrajongó vagy

  • 4 hét ago
  • 15019 Views
  • 3 4
10+1 focis film, amit látnod kell, ha igazi futballrajongó vagy

Noha más sportokkal ellentétben sokkal nehezebb élethűen mozivászonra vinni, a foci globális népszerűsége, sokszínűsége és önmagán túlmutató drámaisága időről időre beindítja a filmesek fantáziáját.

3. A foci hőskora (The Game of Their Lives, 2005)

A foci hőskora (The Game of Their Lives, 2005)

Az 1950-es évek Amerikájában a foci ismeretlen sportnak számított. Egy férfi elhatározza, hogy csapatot toboroz, és kijuttatja azt a braziliai világbajnokságra. Néhány keleti parti amerikai srác mellé európai tengerészeket is beszervez a csapatba, akik olyan magaslatokig jutnak rövid idő leforgása alatt, hogy legyőzik Angliának válogatottját.

2. Góóól! (Goal!, 2005)

Góóól! (Goal!, 2005)

Santiagónak (Kuno Becker), a szegény mexikói bevándorlónak minden vágya, hogy híres focista legyen. A tehetséges fiút hamarosan szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle Unitedhoz. Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét, csakhogy a riválisok között ez nem is olyan könnyű.

1. Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

A focibolond Steiner hadnagy híres játékosokat fedez fel a különböző nemzetiségű, szövetséges foglyok között, ezért futballmérkőzést szervez a náci katonák és a rabok között. Úgy gondolja, a felhajtás tetszeni fog a megszállt Párizs lakóinak, az edzések pedig lekötik a foglyokat. Ám a büntetőtábor lakói a francia ellenállókkal összefogva szökésre akarják felhasználni a focimeccs keltette felbolydulást.

+1 Puskás Hungary (2008)

Puskás Hungary (2008)

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon… Olyan világsztár, aki egész életében – politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül – mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

(Történetek forrása)

//spencer//

1 2 3