12 film, melyben úgy tűnik, mintha a házasságtörés nem lenne bűn

  • 4 hónap ago
  • 20641 Views
  • 5 5
12 film, melyben úgy tűnik, mintha a házasságtörés nem lenne bűn

Mai felgyorsult világunkban nemcsak a fogyasztás mértéke vagy a művészeti ízlés változott meg gyökeresen, hanem a zsidó-keresztény kultúrkör hatására évszázadokon át fennálló erkölcsi normák is egyre inkább felborulni látszanak. Míg néhány száz éve elképzelhetetlen volt a válás, addig manapság a házasságok csaknem felére ez a sors vár. Míg régebben a szüzesség és az apai áldás hatalmas érték volt, ma már ódivatúnak tekintik azt az embert, aki még tiszteletben tartja ezeket. Ma már a párkapcsolatok zöme élettársi kapcsolat, melyet „könnyebb” felbontani, ha felbukkan egy csinosabb, izmosabb vagy gazdagabb egyén. Ma a szerelem szinte azonossá vált az intim kapcsolattal, ha „kihűlt”, nem a szeretet megújítása, hanem egy újabb alany keresése indul be.

7) Titanic (1997)

Titanic (1997)

A legendás hajón sokféle ember utazott. Gazdagok, szegények, arisztokraták vagy a társadalom legalján sínylődő munkások. A kedves, szegény sorsú Jack (Leonardo DiCaprio) beleszeret egy ártatlan leányba, Rose-ba (Kate Winslet), aki viszontszereti. Viszonyuk lesz, a lány feladja a társadalom által „ráaggatott” gátlások alól. Valójában azonban egy menyasszony cseppet sem korrekt elhódításáról beszélnénk Jack és Rose esetében.

8) Pincérlány – Édesen is csípős (2007)

Pincérlány – Édesen is csípős (2007)

Kisváros, unalmas munkahely, boldogtalan házasság, nemkívánt terhesség. Jenna Hunterson (Keri Russel) egy fásult, megrekedt nő, aki ahelyett, hogy a házasságát igyekezne megmenteni, beleveti magát a „kalandba”, amit egy olyan férfi (Nathan Filion) kínál neki, akit nem érdekel, hogy Jenna házas.

9) A titokzatos szerető (2013)

A titokzatos szerető (2013)

Charles Dickens (Ralph Fiennes), a világhírű író sem volt az a hűséges típus, pedig az ő korában még hatalmas botrány övezte azt a személyt, akiről kiderült, hogy szeretője van. Miután felesége, Catherine (Joanna Scanlan) tíz gyermeket szült neki, és alakja már nem volt a régi, ráadásul Dickens intellektuálisan is alsóbbrendűnek gondolta magánál, igencsak könnyen beleszeretett a fiatal és csinos színésznőbe, Nelly Ternan-ba (Felicity Jones). És a bonyodalom még hátravan…

1 2 3 4