20 filmes baki, ami annyira jól sikerült, hogy végül meghagyták

  • 7 hónap ago
  • 18978 Views
  • 1 2
20 filmes baki, ami annyira jól sikerült, hogy végül meghagyták

Vannak olyan filmes bakik, amik a profi színészek improvizációinak köszönhetően sokkal jobbá teszik a filmet és a nézőnek fogalma sincs arról, hogy eredetileg nem úgy tervezték az adott jelenetet.

16. Ragyogás (1980)

A jelenetet, ahol Jack fejszével csinál aprófát a fürdőszoba ajtajából többször fel kellett venni, mivel Nicholson önkéntes tűzoltóként is dolgozott fiatalkorában, és pillanatok alatt végzett több kellékajtóval is. A berendezők kénytelenek voltak megerősíteni az ajtót, hogy ne törjön darabokra pillanatok alatt.

17. Good Will Hunting (1997)

15 film, ami felér egy motivációs tréninggel!

Amikor Sean a feleségéről mesél Will-nek, Matt Damon nevetése azért tűnik annyira őszintének, mert az. Williams minden szót akkor talált ki feleségéről és annak szelelési szokásairól. Ha jól megnézitek a jelenetet, egy kicsit remeg is a kamera, mert az operatőrből is hasonló reakciókat váltott ki Robin Williams imprója.

18. A birodalom visszavág (1980)

Maga a rendező is érezte, hogy Leia hercegnő elrebegett „Szeretlek”-je után nem hangzik jól az „Én is szeretlek” Han Solo szájából. Annyival instruálta Fordot, hogy mondja azt, ami szerinte a karakterhez illene. Így lett a válasz „Tudom.”

19. Micsoda Nő! (1990)

"Micsoda nő!", 1990 és 2016

A jelenetben mikor Vivianék operába készülnek, Edward egy gyönyörű nyakéket nyújt át neki, amit Vivian rögtön meg is akar érinteni/kaparintani (melyik nő ne tenné?), mire Edward rácsapja a kezére az ékszertartó fedelét. Nem volt megbeszélve. Julia Roberts azóta ikonikussá vált nevetése totál őszinte a jelenetben.

20. Casablanca (1942)

Casablanca

A végjátékban, mikor Rick felteszi Ilsa-t és Victort a gépre, igen sok szállóige elhangzik, de ami az AFI által 100 legemlékezetesebb idézet közé is bekerült, sosem volt a forgatókönyvben. A „Fel a fejjel, kölyök” frázist a forgatási szünetekben mondta jó párszor Bogart Bergmannak, miközben pókereztek.

5 hollywoodi álompár, akik a filmvásznon egy párt alkottak, ám a való életben is egymásba szerettek

(Forrás: erdekescikkek.hu és tizdolog.hu)

1 2 3 4