10 hollywoodi sztár, aki maga kérte, hogy öljék meg a karakterét

  • 7 hónap ago
  • 9733 Views
  • 0 1
10 hollywoodi sztár, aki maga kérte, hogy öljék meg a karakterét

Van az úgy, hogy egy színész szeretne már valami mást is játszani. Olyan is van, hogy a karakter szempontjából érzi úgy: a csúcson kell abbahagyni. A néző mindenesetre nem érti és sokszor a kedvenc szereplőjének elvesztése felér egy kiadós gyásszal.

Most tíz híres színész elmagyarázza (vagy mi helyettük), hogy mi okozta a döntésüket.

(1) Sophie Turner, mint Sansa Stark a Trónok harcában

Sophie Turner, mint Sansa Stark a Trónok harcában

A Trónok harca cselekménye annyira titkos, hogy a szereplők is jó eséllyel az utolsó pillanatban értesülnek róla, hogy a karakterük meghal a következő részben. Ezért mindannyian folyamatos készültségben vannak, hiszen talán váratlanul tudják meg, hogy véget ért számukra a sorozat. Sophie Turner úgy érezte, jobb lenne, ha a hetedik évad során Sansa is befejezné földi pályafutását. „Szeretném, ha a halálom sokkoló és emlékezetes lenne – nyilatkozta egyszer Sophie. – Ha benne vagy a Trónok harcában és még csak egy látványos haláljelenet se jut neked, mi értelme az egésznek?” Végül nem kellett meghalnia…

(2) Dan Stevens, mint Matthew Crawley a Downton Abbey-ben

Dan Stevens, mint Matthew Crawley a Downton Abbey-ben

Dan három éven át játszotta Lady Mary unokatestvérét és szerelmét, de egy idő után jobban szeretett volna a színpadi és a filmes munkáira koncentrálni. Végül Matthew tragikus autóbaleset áldozata lett. „Mindig is három évre terveztük – magyarázta Dan egy interjúban –, mégis nehéz volt az elválás. (…) A sorozatkészítés nagyon kisajátítja az embert. Furcsa, felszabadító érzés kilépni egy ilyen munkából, ugyanakkor szomorú is, mert nagyon, nagyon kötődöm a sorozathoz.

(3) Kal Penn, mint dr. Lawrence Kutner a Doktor House-ban

Kal Penn, mint dr. Lawrence Kutner a Doktor House-ban

Kal Penn 2009-ben távozott a sorozatból, mert állást kapott a Fehér Házban, az Obama-kormány közszolgálati irodájában. Ezért az ötödik évad végén meg kellett halnia. „Hihetetlenül megtisztelve érzem magam, amiért a Fehér Házban dolgozhatok” – nyilatkozta akkor.

1 2 3 4