10 rejtett filmes utalás, amitől leesik az állad

  • 8 hónap ago
  • 11044 Views
  • 3 4
10 rejtett filmes utalás, amitől leesik az állad

Talán senkinek nem újdonság, hogy a rendezők és stúdiók előszeretettel bújtatnak el apró utalásokat a filmjeikben.

7. Miki egér a sztárvendég az eredeti Tronban.

A Tron Disney film és emlékeztek, miről volt szó az elején? Hogy sokszor egy stúdió saját filmjeire utal más filmekben. Furcsa párosítás a Tron és Miki egér, de őszintén: mi másra hasonlít ez a fura alakzat a háttérben, mint a rajzfilmegérre?

8. Meredek: a Toy story-filmek a Ragyogás elemeivel vannak tele.

A Pixar sem marad el a Disney-től saját filmjeire való utalások tekintetében, de miért pont Kubrick Stephen King-adaptációjára, a Ragyogásra hajaz több elemük…?! A válasz kézenfekvő: Lee Unkrich, a Toy Story első és második részének vágója, és a Toy story 3 rendezője óriási rajongója a Ragyogásnak (még saját fan-site-ot is üzemeltet), és a Vulture-nak elmagyarázta a dolgot. „Az édesanyám állandóan horrorfilmekre vitt a moziba, amitől nekem állandóan rémálmaim voltak – de aztán elvitt a Ragyogásra. Így kezdődött a 32 éve tartó szerelmi viszonyom a filmmel, és ezért lettem filmkészítő” – mondta. Fura anyuka ide vagy oda, az első Toy Story-ban a szőnyeg mintája megegyezik az Overlook Hotel egyik szobájában található szőnyegével.

De van itt más is: a hátborzongató hotel hátborzongást rejtő szobájának száma 237 – ez a szám több Toy Story-filmben is feltűnik: például, mint online usernév, de egy rendszámtáblán is.

1 2 3 4