15 film, amelyben a miniatűr modellek hihetetlen hatást keltenek

  • 8 hónap ago
  • 20269 Views
  • 2 2
15 film, amelyben a miniatűr modellek hihetetlen hatást keltenek

A filmekben mindent perspektívának neveznek. Nem mindig hiszünk a szemünknek, vagyis annak, amit a képernyőn látunk. Akár autós üldözés, szörnyek, akár egy fantasztikus világ, különleges effektusok a film középpontjában állnak.

9) Szellemirtók

A Marshmallow Man volt az utolsó ellenség, akit a Szellemirtók csapatának kellett legyőznie a filmben. Természetesen lehetetlen volt teljes méretű modellt létrehozni, így a rendező úgy döntött, hogy egy miniatűr modellt alakítanak ki. A Marshmallow Man alapvetően csak egy fickó egy puffadt jelmezben.

10) Vissza a jövőbe 3.

Gondolod, hogy valódi vonatot tettek be a jelenetbe? Nem egészen. Nem csak Dr. Emmet Brown tudta, hogyan oldja meg ezt az apró problémát, a filmrendezők is ugyanezt tették.

11) Az elveszett frigyláda fosztogatói

Az akkori 33 éves Steven Spielberg elutazott a sivatagba, hogy megnézzen egy miniatűr sivatagi bázist Az elveszett frigyláda fosztogatói című film modellmunkájából.

12) Menekülés New York-ból

A Menekülés New York-ból egy 1981-es amerikai tudományos-akció film, melynek főszereplője Kurt Russell. A film cselekménye szerint egész Manhattan-sziget, NY, maximális biztonsági börtönné alakult. Egy miniatűr New York-i modellt készítettek és filmeztek, és az éjszakai jeleneteket fekete fényben készítették, fényvisszaverővel ellátva minden modellépület szélét.

1 2 3 4