12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

  • 8 hónap ago
  • 13924 Views
  • 5 6
12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

A rajzfilmeket más néven az élet iskolájaként is emlegethetnénk, mivel készítőik fontos igazságokat és felbecsülhetetlen értékű tanulságokat rejtenek el a filmekben.

10) Szörny Rt. (2001) – Azok félnek a legjobban, akik a legijesztőbbnek tűnnek.

Szörny Rt.

Ebben a Pixar animációs filmben a szörnyek feladata az, hogy a világ összes gyermekét megijesszék. A megfélemlítés azonban a lehető legrosszabb fegyver, amit egy társadalom használhat. A történet hősei hamar rájönnek, hogy a kölcsönös egyetértés, a tisztelet és a jóakarat erősebbek a félelemnél.

11) Toy Story – Játékháború (1995) – Az idő elrepül, de az önfeláldozó barátság örök.

Toy Story – Játékháború

Ez egy hihetetlen történet egy olyan világban, melyben a játékok a saját életüket élik, amikor senki sem látja őket. Vannak érzelmeik: irigyek, honvágyuk van, barátokat szereznek. Hasonlítanak a gazdáikra abban is, hogy szeretik, ha kényeztetik őket és gondoskodnak róluk.

12) Egy bogár élete (1998) – Ne hagyd, hogy a félelem uralja az életedet!

Egy bogár élete

Ez a rajzfilm a rovarok és bogarak különleges életét mutatja be. Közöttük is hierarchikus viszony van. Egy bátor hangya, Fürge úgy dönt, hogy szembemegy az árral, és nem adja meg magát a szöcskehaddal szembeni bénító félelemnek. Fontos tanulságul szolgálhat minden felnőttnek és gyereknek, akiket társaik igyekeznek megfélemlíteni, hogy a bátorság nagy erény.

Így néznek ki ma a 80-as és 90-es évek filmsztárjai

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4