10 jel, amiből te is könnyen megtudhatod, ha hazudnak neked!

  • 2 év ago
  • 5001 Views
  • 2 2
10 jel, amiből te is könnyen megtudhatod, ha hazudnak neked!

A statisztikák szerint, 90%-os pontossággal megállapítható valaki testbeszéde alapján, hogy az illető hazudik-e vagy sem. Így nem árt tudnunk, hogy mik azok az elsődleges jelek, amik elárulják azokat, akik éppen füllentenek nekünk. Ehhez a képességhez nem kell FBI ügynököknek lennünk, csupán a másik fél mimikáját, testének helyzetét és hangját kell megfigyelnünk, hogy rájöjjünk, éppen igazat mond-e vagy sem.

4. Váratlan agresszió, mutogatás, vádaskodás

A mutogatás és eltúlzott gesztusok a legjellemzőbb figyelmeztető jelek közé tartoznak. Ha valaki így reagál, az arra játszik, hogy haragját, felháborodását a másik fél meggyőzésére fordítsa, ezáltal ártatlannak tűnjön.

5. Igazgatják a gallérjukat/nyakláncukat ; a nyakuknál ‘matatnak’

A nyak a testünk egyik legkiszolgáltatottabb része. Ha veszélyben vagyunk, igazgatjuk a gallérunkat (főleg ha túl szoros), hogy levegőt kapjunk; a nők pedig gyakran a nyakláncukkal vagy annak medáljával babrálnak. Ez a gesztus azt mutatja, hogy egy személy nagyon kényelmetlenül érzi magát, szabadulni akar az adott szituációból.

6. A ‘sérülékeny’ testrészeket takarása

Mellkas, has, és medence környéki rész – ezek azok a helyek, amelyeket az emberek megpróbálnak ‘védeni’, amikor aggódnak. Ezen cselekedeteknek fiziológiai magyarázata van: az autonóm idegrendszer jelet küld a hasi izmoknak, amelyek ennek következtében apró összehúzódásokkal, olykor görcsökkel reagálnak erre. Ezért van az, hogy sokan kulcsolják hasuk előtt a kezüket, helyezik tenyerüket a mellkasukra…stb.

1 2 3 4