30 kép, amely bemutatja, hogyan élnek a világ különböző részein

  • 2 év ago
  • 5469 Views
  • 1 0
30 kép, amely bemutatja, hogyan élnek a világ különböző részein

A „Dollar Street” egy különleges és egyedülálló projekt, mely keretein belül megtekinthetjük, hogy a világ különböző tájairól származó családok milyen körülmények között élnek. A készítők 264 családhoz látogattak el és körülbelül 30.000 képet készítettek a házukról és róluk. Találkoztak olyan családdal, akik havi szinten 570 forintnak megfelelő összegből próbálnak megélni, de megismerkedtek olyanokkal is, akik egy-három milliót is hazavisznek.

Kiriny család, Oroszország. (Havi jövedelem: kb. 165 ezer forint.)

Vasility egy 60 esztendős nyugdíjas férfi, aki 57 éves feleségével és 17 éves lányával él együtt. Kedvese egyébként szociális tanárként dolgozik egy helyi iskolában. A lakásuk összesen két szobából áll, és jövedelmük 70%-át élelmiszerre költik. A család reméli, hogy hamarosan sikerül annyi pénzt félretenniük, hogy tudjanak venni egy LCD TV-t.

Ebben a házban él a család:

Így néz ki a hálószobájuk:

Amint látjuk a konyhában próbálják megszárítani a ruhákat is:

Hilgenstieler család, Brazília (Havi jövedelem: kb. 273 ezer forint.)

A 28 éves Vitor szerelőként dolgozik, a 37 éves Schelina pedig eladóként. A párnak van egy 4 éves kislánya, Helena. A család egy 3 szobából álló házban lakik és a havi szinten befolyt jövedelmük 40%-át megpróbálják ételre fordítani. Legnagyobb álmuk, hogy autót vásárolhassanak maguknak, hogy könnyebben tudják a napi teendőket és a bevásárlást intézni.

Íme a ház, amiben élnek:

Itt látható a nappalijuk:

Ebben a hálószobában alszanak:

1 2 3 4