12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

  • 2 év ago
  • 7453 Views
  • 0 2
12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

A világon számtalan olyan hely van, amit különböző legendák és mítoszok öveznek. A természetfeletti dolgok mindig is vonzották az embereket, ezért nem is csoda, hogy a bolygó különböző pontjain található misztikus helyek nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Több erdő, sziget, város vagy épület van, ahova a legtöbben nem tennék be a lábukat, mert félnek a következményektől, ám a kíváncsiság mindig legyőzi a józan észt ezért akadnak bátor jelentkezők, akik szívesen megnézik a hátborzongató területeket.

7) Kliluk-tó vagy Pöttyös tó, Kanada

Kliluk-tó vagy Pöttyös tó, Kanada

Ez a különleges tó Brit Columbia területén található Kanadában. A bolygó egyik legmagasabb sókoncentrációjú tava, ami magnézium-, kalcium- és nátrium-szulfát mellett további nyolc másik ásványi anyagot, nyomokban titánt és ezüstöt is magába foglal. A magas hőmérséklet miatt a tóban lévő ásványi anyagok elkezdenek kikristályosodni, ezért néz ki úgy, mintha pöttyös lenne. A turisták csak messziről nézhetik, mert külön engedély kell, ha valaki a közvetlen közelébe akar menni.

8) Ordos Kangbashi, Kína

Ordos Kangbashi, Kína

Ordos Kangbashi egy igazi szellemváros, ugyanis csak nagyon kevesen lakják, aminek oka, hogy magasak az ingatlanárak. Két millió fő befogadására tervezték, azonban körülbelül csak 20.000-en lakják a helyet, ezért totálisan olyan, mint egy szellemváros. A turisták azonban gyakran látogatják ezt a helyet.

9) Aokigahara erdő, Japán

Aokigahara erdő, Japán

Az Aokigahara erdőt nagyon misztikusnak találják, ugyanis azok járnak ide, akik ki akarják ontani saját életüket. Természetesen a rendőrség mindent elkövet, hogy megakadályozza ezeket az eseteket, például kamerákat szereltek fel és segélyvonal táblákat helyeztek ki, amin keresztül az emberek értesíteni tudják az illetékes szerveket, ha gyanús embert látnak ólálkodni az erdő körül.

1 2 3 4