14 színész, akik drasztikus változáson mentek keresztül egy szerepért

  • 1 év ago
  • 83511 Views
  • 6 8
14 színész, akik drasztikus változáson mentek keresztül egy szerepért

A színészek olyankor híznak, fogynak vagy egyéb elképesztő átalakuláson mennek át egy filmszerep kedvéért.

12) Jared Leto – Chapter 27

Jared Leto először evett, aztán koplalt, a Chapter 27 című filmjéhez – amelyben John Lennon gyilkosát, Mark David Chapman bőrébe bújt – 33 kg-ot szedett fel. Persze volt ideje lefogyni, mert a Mielőtt meghaltam című mozit nagyjából hat évre rá forgatták.

13) Tom Cruise – Trópusi vihar

Ben Stiller eredetileg a saját szerepét (Tugg Speedman) szánta Tom Cruise-nak, akinek a karrierje éppen hullámvölgyben volt és mindenki csak a szcientológiával kapcsolatos dolgairól beszélt, így tudta, hogy olyan szerepre van szüksége, amiben még nem láthatta a közönség. Végül ő maga javasolta Les Grossman karakterét Stillernek. Cruise a dagadt, kopaszodó, enyhén szólva trágár és bunkó stílussal rendelkező filmmogult, Les Grossman-t formálta meg, akit azóta is Ben Stiller komédiájának egyik legjobb pontjaként emlegetnek sokan. A színész persze a fentebb felsorolt személyekkel ellenben nem hízott meg és nem is borotválta le a fejét kopaszra, de épp elég volt őt kipárnázni és kopaszparókát húzni a buksijára, máris ő lett az, aki szépen elküldte az anyjába (finoman fogalmazva) a túszejtőket a film egyik legemlékezetesebb jelenetében.

14) Charlize Theron – A rém

A modellből lett színésznőt, Charlize Theront a felismerhetetlenségig elcsúfították A rém című filmben, ahol a sorozatgyilkos Aileen Wuornos szerepét játszotta 2003-ban. A smink nem került sokba a forgatásokon, műfogsorra, kontaktlencsére és némi gumimaszkra volt szükség. Hogy még hitelesebbnek tűnjön az alakítása, a színésznő sokáig tanulmányozta az igazi Wuornos mimikáját, feszült állkapcsát és tágra nyitott szemeit. „Rájöttem, hogy minden, amit tett, csak azt tükrözte, amin lelkileg és érzelmileg keresztülment” – mondta a színésznő.

10 színész, aki 40 éves kora után lett híres

(Forrás: Hollywood.com)

1 2 3 4