15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

  • 2 év ago
  • 131082 Views
  • 19 8
15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

A filmiparban nem újdonság, ha egy sikeres sportoló belekóstol a filmvilágba. Voltak, vannak és valószínűleg lesznek is olyan sportolók, akik a mozivásznon is bizonyítják tehetségüket.

Íme a 15 legismertebb közülük.

1. Johnny Weissmuller

Johnny Weissmuller

A magyar származású Johnny Weissmuller orvosi javaslatra kezdett úszni. 1918-ban, miután édesapja elhagyta őket, vízimentőként dolgozott, illetve londiner volt az Illionis-i Sportklubban, ahol William Bachrach úszóedző figyelt fel rá és szárnyai alá vette. 1921-ben a nemzeti bajnokságon győzedelmeskedett. 20 éves volt, amikor a párizsi nyári olimpiáról három aranyérmet is hazavitt, de az amerikai vízilabdacsapattal is begyűjtött néhány elismerést. 1932-ben játszotta el először Tarzant, majd még 11 alkalommal bújt a legendás karakter bőrébe.

2. Kurt Russell

Kurt Russell

Russell apjához hasonlóan baseball karrierjét is építgette. A ’70-es évek elején a California Angels csapatában játszott, amikor vállának egy futó játékos ütközött, és Russell dobó karja megsérült. A sérülés miatt kénytelen volt abbahagyni a baseballt, holott előtte a texasi liga vezető ütőjátékosa volt 0,563-as ütőátlaggal. Ezután visszatért a színészethez.

3. Esther Williams

Esther Williams

Esther Williams-t nővére vitte le a manhattani strandra, ahol az életmentők tanítgatták úszni, amire teljesen rá is kapott. Három nemzeti bajnokságot nyert meg a 30-as években. Készült az olimpiára, de a II. világháború miatt az esemény elmaradt. Viszont felfigyelt rá a filmipar, a 40-es években rengeteg vízi musical-ben játszhatott, aminek eredményeképpen egyre többen kaptak rá a szinkronúszásra. 2013-ban hunyt el 91 éves korában.

4. Carl Weathers

Carl Weathers

Carl Weathers gimiben bokszolt, futballozott, de judózott és pankrátorkodott is. Később az Oakland Raiders-hez igazolt, 1970-ben és 1971-ben hét meccsben vett részt. 1971-ben a BC Lions-hoz igazolt, ahol 18 alkalommal lépett pályára. 1974-ben visszavonult és a színészet felé fordult. Ő volt Apollo a Rockyban, találkozott a Predatorral és eljátszhatta Jacksont, a vadállatot.

1 2 3 4