Hihetetlen, de ez a 15 bizarr teremtmény valóban létezik

  • 3 év ago
  • 19446 Views
  • 4 1
Nem fogod elhinni, de ez a 15 bizarr teremtmény létezik

A természet néha kifürkészhetetlen. Összegyűjtöttük nektek a földkerekség legkülönösebb élőlényeit. Egyik-másik úgy néz ki, mintha többféle állatból eszkábálták volna össze, de ha hiszitek, ha nem, ezek a lények tényleg léteznek.

1) Zsiráfnyakú gazella

A gerenukok rendkívül kecses testfelépítésű állatok: nyakuk különösen vékony és hosszú – innen a zsiráfgazella elnevezés – de lábaik és testük is karcsú és nyúlánk.

2) Dumbo-polip

A Dumbo-polipok a mélytenger egyik legaranyosabb lényei – nevüket testükből kiálló, fülszerű nyúlványaikról kapták. Hát nem cuki?

3) Sörényes farkas

Érdekessége, hogy – a medvékhez, tevékhez, zsiráfokhoz hasonlóan – az azonos oldalon lévő lábait emeli egyszerre, meglehetősen szögletes mozgással, ezért járása a többi kutyaféléhez képest furcsának tűnik.

4) Nagy mara

A mara nem egy női név, hanem a dél-amerikai pampákon élő, jóképű és termetes rágcsáló. Kinézetre nyúlra és szarvasra hasonlít, valójában azonban a tengerimalacfélék családjába tartozik. A rágcsálókra nem jellemző módon monogám típus, egy életre választ párt, a kölyköket pedig együtt nevelik fel.

1 2 3 4