18 elképesztő tény, ami első olvasásra hazugságnak tűnik

  • 2 év ago
  • 55499 Views
  • 4 5
18 elképesztő tény, ami első olvasásra hazugságnak tűnik

Jó lehet tudósnak lenni: az ember izgalmas, időként őrült kísérleteket bonyolíthat le minden nap, legyen szó a világ összes hangyájának „megszámolásáról”, földrengés közbeni pillangófigyelésről vagy egy delfinnel folytatott telefonbeszélgetésről.

6) Az első három atombomba egyikének neve ‘Gadget’ (kütyü) volt

A Manhattan Project részeként három atombomba készült 1943-ban: a plutóniumalapú ‘Gadget’, mely az első nukleáris teszt során felrobbant, az uránalapú ‘Little Boy’, melyet 1945. augusztus 6-án ledobtak Hiroshimára, valamint a plutóniumalapú ‘Fat Man’, mely 1945. augusztus 9-én Nagasaki lakosságát tizedelte meg.

5) Ann Hodges az egyetlen ember, aki túlélt egy meteorcsapást

Az amerikai állampolgár, Ann Elizabeth Hodges az egyetlen nő a földön, aki egy földönkívüli objektum hatását túlélte. 1954. november 30-án, közel az alabamai Sylacauga-hoz. Egy grépfrútméretű meteoritdarab áthatolt a háza tetején, lepattant egy rádióról, és eltalálta Ann-t, aki az igazak álmát aludta a saját kanapéján. A nő nem sokkal később hatalmas sztár lett.

4) A koalák az egyetlen olyan állatok, akiknek olyan egyedi ujjlenyomatuk van, mint az embereknek

Az Adelaide egyetemen dolgozó Maciej Henneberg professzor bebizonyította, hogy nincsen különbség a koalák és az emberek ujjlenyomata között. Még a mikroszkópos vizsgáló sem talált eltérést. Egyértelművé vált, hogy a koalák az egyetlen olyan állatok a földön, melyeknek egyedi ujjlenyomat-mintázatuk van, akárcsak az embereknek.

1 2 3 4 5