10 extrém helyszín, ahol hihetetlen, de élnek emberek

  • 2 év ago
  • 10749 Views
  • 3 2
10 extrém helyszín, ahol hihetetlen, de élnek emberek

A Föld az otthonunk. És néha úgy tűnik, hogy minden szeglete élhető hely. Azonban az évek során kialakított, meghitt kuckóinkon kívül léteznek kevésbé barátságos helyek is.

A Toppont ma bemutat 10 lélegzetelállító helyszínt, amelyek habár nem tűnnek biztonságosnak, mégis családi fészkekké váltak.

1) Castellfollit de la Roca, Spanyolország

Castellfollit de la Roca egy falu a Girona tartományban. Egy sziklafalon található, amely évezredekkel ezelőtt megkeményedett lávából képződött. A bazalt szikla, amelyen a falu fekszik, 50 méter magasan emelkedik, és 1 kilométer szélességben terül el. A falu népességét körülbelül 1000 lakos alkotja.

2) A Függő Kolostor, Kína

 

A kolostort 491-ben építették egy sziklára a szent Heng hegy közelében. A buddhista, taoista és konfuciusi vallásokat ötvözi. Számos csarnok épült a meredek kőszirt mentén, melyek egyfajta hátsó falként szolgálnak. 1982 óta, a kolostor Kína nemzeti emlékművévé vált.

3) Lichtenstein Kastély, Németország

Ez a mesebeli kastély 817 méter magasan helyezkedik el. Mellette egy középkori erőd romjai találhatók, amely 1150-1200 körül épült, azonban a 14. század végén lerombolták. A jelenlegi kastélyt 1840-1842 körül építették és ma az Urach hercegi családhoz tartozik. Történelmi fegyvereket és páncélokat tárolnak a kastélyban, amely nyitva áll a látogatók számára.

1 2 3 4