20 filmes baki, ami annyira jól sikerült, hogy végül meghagyták

  • 6 hónap ago
  • 18903 Views
  • 1 2
20 filmes baki, ami annyira jól sikerült, hogy végül meghagyták

Vannak olyan filmes bakik, amik a profi színészek improvizációinak köszönhetően sokkal jobbá teszik a filmet és a nézőnek fogalma sincs arról, hogy eredetileg nem úgy tervezték az adott jelenetet.

Az alábbiakban húsz ilyet gyűjtöttünk össze, mindenki által ismert filmekből.

1. A Keresztapa (1972)

Az alábbi ikonikus jelenetbe eredetileg nem terveztek macskát. De ő a felvételnél odasétált és felugrott Marlon Brando ölébe, aki nem esett ki a szerepéből és végül annyira jól sikerült az egész, hogy megtartották.

2. 40 éves szűz (2005)

Steve Carell-nek lehetősége volt választani, hogy maszkkal, esetleg speciális effekttel oldják meg a gyantázós jelenetet, vagy pedig igaziból legyantázzák. Ő az utóbbit választotta, az arckifejezése pedig a lehető legőszintébb.

3. Rocky (1976)

Mivel nagyon kevés pénz állt rendelkezésre a film elkészítésére, sok jelenetet az utcán vettek fel, nem statisztákkal, hanem valódi emberekkel, akik nem igazán tudták, hogy mi történik. A jelenet, amikor egy narancsot dobnak Stallone-nak, szintén nem volt betervezve.

4. A sötét lovag (2008)

Heath Ledger híres Joker-tapsa is improvizáció volt, de ez annyira tetszett Christopher Nolan-nek, hogy meghagyta.

5. A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

A jelenetben, amikor Éowyn a távolba néz, eredetileg nem volt betervezve, hogy leszakadjon a zászló. De annyira feldobja az egészet, hogy végül bent hagyták.

1 2 3 4