10 gyerekszínész, akiről nem is tudtad, hogy már meghalt

  • 7 hónap ago
  • 247719 Views
  • 66 69
10 gyerekszínész, akiről nem is tudtad, hogy már meghalt

Egyesek közülük egy csapásra ismertek lettek, legtöbbjüket azonban nem névről, inkább arcról vagy filmjeikből, sorozataikból ismerjük.

9) Robert Knox

Robert Knox 1989-ben született Colin és Sally Knox gyermekeként. 11 évesen színészkedett, szerepelt a Channel 4 valóságsójában, a Trust Me I’m a Teenager-ben és a BBC vígjátékában, az After You’ve Gone-ban. Első moziszerepe a 2004-es Artúr királyban volt, azonban az áttörést számára a Harry Potter és a Félvér Herceg című film jelentett, ahol eljátszhatta Marcus Belby szerepét.

2008. május 24-én, Délkelet-Londonban (Sidcup-ban), Knox és 19 éves bátyja, a Metro nevezetű bárban voltak, mikor két férfi a színész bátyját fenyegette. Knox a testvére védelmére kelt, ezért az egyik támadó egy kést vett elő amivel halálra késelte a színészt.

10) Olvasztó Imre

Listánk egyetlen magyar szereplője klasszikus értelemben véve nem számít gyerekszínésznek, hiszen gyakorlatilag egyetlen fontosabb szerepe volt (amelyben ráadásul egyes vélemények szerint nagyrészt saját magát játszotta), mégis idekívánkozik, hiszen az Indul a bakterház Regös Bendegúzaként Olvasztó Imrét annak idején egy egész ország zárta egy csapásra a szívébe. Bendegúz szerepére több mint háromezer kamasz fiú közül választották ki. Az először bújtatott, késői időpontban bemutatott filmalkotás rövid idő alatt kultuszfilmmé nemesedett. Egyik felnőtt játszótársa szerint az Indul a bakterház Olvasztó Imre játékának köszönhetően válhatott generációk alapvető filmélményévé.

Az egykori árva fiú hatalmas csapásként élte meg, hogy mindkét házassága kudarccal végződött, így amikor 2013 nyarán megtudta, hogy második felesége és hároméves kisfiának az édesanyja is válni akar tőle, elbúcsúzott rokonaitól és barátaitól, majd – több egyéb próbálkozás után – végső elkeseredésében Csomád közelében felakasztotta magát egy fára.

15 híresség Hollywoodból és azok megdöbbentő klónja a múltból

(Források: Origo.hu; mozi.24.hu és Wikipédia)

1 2 3 4