8 motiváló film, amit minden nőnek látnia kell

  • 7 hónap ago
  • 12545 Views
  • 3 5
8 motiváló film, amit minden nőnek látnia kell

Minden nőnek van néhány olyan pillanat az életében, amikor mindenből elege van, és úgy érzi, nem érheti annál a bizonyos problémánál nagyobb csapás. Ilyenkor érdemes megállni és fontolóra venni, hogy vajon valóban olyan súlyos-e a teher, mint amilyennek azt az ember képzeli.

Íme 8 film, melyben erős nők kitartása, türelme vagy éppen egy csoda adja meg a löketet ahhoz, hogy túljutva egy próbán, még szilárdabbakká váljanak.

1) Kisasszonyok

Kisasszonyok

Az amerikai polgárháború vége felé, amikor még nincsenek otthon a férfiak, helyettük az asszonyok és a leányok kénytelenek keményen megdolgozni minden betevő falatért. Ahol azonban annyi szeretet van, mint a March családban, mindig lesz mit enni. A négy virgonc, vidám, színes egyéniséggel megáldott March lány sok csíny, baklövés és furcsa helyzet révén tanulja meg, hogy nem a pénz tesz boldoggá, hanem az önzetlen szeretet.

2) Távol a világ zajától

Távol a világ zajától

Az ambiciózus, vagyonos Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) fiatal nő, aki megszokta, hogy birtokán mindenkinek ő diktál. A társadalmi ranglétra legkülönbözőbb fokain álló kitartó udvarlóit rendre visszautasítja, hiszen úgy éri, szabadságától és tettrekészségétől lenne megfosztva, ha megházasodna. Élete elképesztő fordulatokat tartogat számára, melyek révén megtanulja, hogy ne a szemére vagy az eszére, hanem a szívére hallgasson.

3) Szelíd szerelem

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

Sok nő álmodik a nagy tűzzel érkező, heves, beteljesült szerelemről. Az 1800-as évek nyugat felé tartó karavánon utazó, saját föld után álmodozó Marty férje oldalán megtapasztalja az eszményi szerelmet. Amikor azonban egy tragédia folytán megözvegyül, egy szintén házastársát elvesztő, idegen férfi otthonában húzza meg magát a következő tavaszig, míg visszatérhet keletre. Vajon le tudja győzni a gyász súlyos terhét és elfogad egy egészen másfajta szerelmet?

1 2 3