12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

  • 8 hónap ago
  • 7773 Views
  • 1 2
12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

Képzelj el egy olyan szép helyet, ami láttán úgy gondolod, hogy nem is tartozik ehhez a világhoz. Minden országban vannak helyek, amelyek úgy tűnik, mintha egyenesen egy tündérmeséből származnának. Ezek a bájos falvak, ősi várak és mély erdők inspirálták a filmtervezőket és a producereket, hogy olyan királyságokat hozzanak létre, amelyekre rácsodálkozunk a képernyőn, és ma teszünk egy sétát néhányuknál. 

(7) Merida, a bátor

Nem titok, hogy a film a Skót felföldön van elhelyezve. A középkori Dunnottar kastély, melyet a világ legszebb vidéke vesz körül, tökéletes helyszíne Merida kalandjainak. Egyértelműnek tűnik, hogy itt varázslatokat, íjászversenyeket és skót angol akcentust várunk.

(8) Pinokkió

Disney a filmet Carlo Lorenzini Pinokkió kalandjai című gyermek regénye alapján készítette, aki a regényt anyja szülővárosában, az olasz Collodi faluban összpontosította. A város olyan közel volt Carlo szívéhez, hogy elkezdte Carlo Collodi-nak aláírni a nevét. Apró házai, keskeny kőburkolatú utcái és boltívei tették ezt a toszkán falut tökéletes kiindulóponttá a Pinokkió tervezéséhez.

(9) Vaiana

John Muske, az egyik igazgató, egy polinéz mitikus hősről, Māuiról szóló könyvből merítette az ötletet a filmhez. Az övé volt az a nehéz feladat, hogy elutazzon sok paradicsomi Dél-Csendes-óceáni szigetre némi kutatást végezni. A Fidzsi-szigetek, Szamoa és Tahiti néhány olyan sziget, amelyet meglátogatott, hogy megismerkedjen az őslakosok kultúrájával, hagyományaival és reprodukálja Motunui lélegzetelállító tájait, Vaiana szigetét.

1 2 3 4