12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

  • 7 hónap ago
  • 7711 Views
  • 1 2
12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

Képzelj el egy olyan szép helyet, ami láttán úgy gondolod, hogy nem is tartozik ehhez a világhoz. Minden országban vannak helyek, amelyek úgy tűnik, mintha egyenesen egy tündérmeséből származnának. Ezek a bájos falvak, ősi várak és mély erdők inspirálták a filmtervezőket és a producereket, hogy olyan királyságokat hozzanak létre, amelyekre rácsodálkozunk a képernyőn, és ma teszünk egy sétát néhányuknál. 

Hadd mutassuk meg, hogy vannak mágikus helyek a Földön. Íme, néhány a legcsodálatosabb helyek közül, amelyek mesefilmekhez szolgáltak inspirációul.

(1) Aranyhaj és a nagy gubanc

Igen, azok a tornyok léteznek. Rapunzelé a francia középkori tornyok adaptációja volt, mint a Chenonceau-ban lévő. Erőteljesen hasonlít a lenyűgöző ír tornyokra, amelyek azért épültek, hogy a közösségeiket megvédjék vikingektől, de csak feltételezhetjük, hogy a tervezők is ihletet merítettek belőlük. A kastély számára viszont a tervező ötlete határozottan győzelem volt, hogy egy szigeten legyen, hasonlóan a Mont-Saint-Michelhez.

(2) Aladdin

Hol van ez – Indiában? Arábiában? Agrabah kitalált városa valahol a Közel-Keleten található. Az Arabian Nights dal ezt megerősíti. De Jázmin palotája és az indiai Taj Mahal rendkívül hasonló. Ez azért van, mert az indiai Mogul Birodalom alatt épült, ahol az iszlám volt a hivatalos vallás, és a muszlim építészet dominált.

(3) A kis hableány

Ez a kastély egy tó mellett helyezkedik el, nem igazán közel az óceánhoz, de szinte másolata a filmben lévőnek. A svájci Chillon vár a Genfi-tó partján inspirálta Eric herceg édes otthonát. A kastélyt víz veszi körül, széles tornyai megfelelnek a filmben lévőknek, és a keskeny ablakok teszik teljessé a megjelenést. Sajnos azonban nem létezik Eric herceg, aki bent üdvözöl minket.

1 2 3 4