10 filmes hiba, amit elsőre szinte lehetetlen észrevenni

  • 7 hónap ago
  • 59353 Views
  • 13 13
10 filmes hiba, amit elsőre szinte lehetetlen észrevenni

Nagyon kevés filmet forgatnak az elejétől a végéig, jelenetről-jelenetre. Az időjárástól, a színészek ütemezésétől és finanszírozásától függően előfordulhat, hogy a filmezés időrendi sorrendje változik.

Ilyen körülmények között a legprofibb filmesek is néha elfelejtik azokat a nagyon fontos részleteket, amelyek sokkolhatják a figyelmes nézőket. A Toppont.hu-n ezúttal összegyűjtöttünk 10 filmes hibát.

1) Halálsoron

Halálsoron

A történelem egyik legnagyobb és legkedveltebb hollywoodi szereplőjének tisztességtelen halála miatt emberek milliói sírtak, amikor megnézték ezt a filmet. De valójában ez a kivégzés nem valósulhatott volna meg a való életben: a film 1935-ben játszódik Louisianában. Az elektromos széket először 1941-ben használták.

2) A rettenthetetlen

A rettenthetetlen

A skót harcos William Wallace ruhája, emlékeztethet egy hagyományos népviseletre – a kiltre. De a probléma az, hogy ez a népviselet a 18. század elején jelent meg, míg a film a 13. század végén történt eseményeket ábrázolja.

3) Harry Potter és a Halál ereklyéi

Joanne Rowling könyvében a fiatal varázslóról, Harry Potterről gyakran mondják, hogy zöld szeme van – éppúgy, mint az anyjának. A filmben a fiú szerepét Daniel Radcliffe játssza, akinek zöld szeme van. A filmesek szerint Harry szeme hasonlít az anyukájáéhoz. De valami baj van, mivel a színésznő, aki a fiatal Lily-t játszotta, barna szeme volt nem pedig kék vagy zöld.

1 2 3 4