10 rejtett filmes utalás, amitől leesik az állad

  • 8 hónap ago
  • 11084 Views
  • 3 4
10 rejtett filmes utalás, amitől leesik az állad

Talán senkinek nem újdonság, hogy a rendezők és stúdiók előszeretettel bújtatnak el apró utalásokat a filmjeikben.

4. Dávid-csillag alakú falevél a Tarantino-moziban.

A Becstelen Brigantyk című filmben van egy jelenet, amelyben a címadó csoporthoz csatlakozó Wilhelm Wicki (Gedeon Burkhard egy náci fogolynak fordít, és eközben ráesik egy sárga falevél. Mint a képen látható, a levél eléggé hasonlít a Dávid-csillagra, amelyet a zsidóknak a náci rezsim idején kellett viselniük. Gedeon Burkhard szerint valaki megjegyezte Tarantinonak, mennyire hasonlít a levél a Dávid-csillagra, és a rendező meghagyta, ahogy volt.

5. Mel Gibson és az eszméletlen morbid humora.

Megvan Waldo a játékból, amelyben őt kell megtalálni? Róla van szó:

Nos, Mel Gibson borzasztóan véres és izgalmas akcióthrillerében, az Apocalyptoban elrejtette Waldo-t egy jelenetben, nem is akármelyikben. Főhősünk egy hullákkal teli térre ér, azt sem tudja, merre menjen, a bűz facsarja az orrát, és ekkor hopp! Megjelenik Waldo egyetlen képkocka erejéig. Jó szeme kellett, hogy legyen annak, aki kiszúrta! Íme a jelenet a szóban forgó résznél lassítva:

6. A Harcosok klubja másból sem áll, mint rejtett képekből.

Ennek persze fontos funkciója van David Fincher hfilmjében (például ugye Brad Pitt karakterének felvillanásai azelőtt, hogy belépne a történetbe), de állítása szerint minden jelenetben van egy Starbucks-os pohár, a film plakátján szereplő felirat betűtípusa „fight this”, és így tovább.

1 2 3 4