10 rejtett filmes utalás, amitől leesik az állad

  • 9 hónap ago
  • 11094 Views
  • 3 4
10 rejtett filmes utalás, amitől leesik az állad

Talán senkinek nem újdonság, hogy a rendezők és stúdiók előszeretettel bújtatnak el apró utalásokat a filmjeikben.

Ennek az okairól bőven lehetne írni – sokszor egy következő filmjüket „reklámozzák” így. Ezen a 10 példán egész biztosan meg fogsz lepődni.

1. 3-CPO az Indiana Jones-ban.

3-CPO és „jó barátja”, R2-D2 kétszer is feltűnik az Indiana Jones – Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben. Először, amikor Jones professzor megtalálja a ládát.

Aztán nem sokkal később itt, ahol Jones és Sallah felemeli a ládát – ezen már Leia hercegnő is szerepel.

2. Beugrott az igaz történetből készült film igazi szereplője.

A Kapj el, ha tudsz! című remek film igaz történeten alapul, méghozzá Frank Abagnale életén, akit Leonardo DiCaprio keltett életre a mozivásznon. Frank Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként – és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A jelenetben, amelyben DiCapriot letartóztatják, a rendőrtiszt maga az igazi Abagnale (DiCaprio mellett jobbra közvetlenül):

3. Vajon kik szeretkeznek a Harry Potterben?

Fred és George Weasley-től kapja meg Harry Potter a Tekergők Térképét, amelynek különlegessége, hogy minden Roxfortban tartózkodó személyben megmutatja az aktuális tartózkodási helyét. Ha valaki kivárja Harry Potter és az azkabani fogoly című film stáblistáját, kiszúrhatja, hogy a Tekergők Térképének stílusában megcsinált végefőcím alatt két láb látszik a sarokban – félreérthetetlen pozícióban…

1 2 3 4