7 fantasztikus film, ami a bibliai időkben játszódik

  • 7 hónap ago
  • 7911 Views
  • 0 1
7 fantasztikus film, ami a bibliai időkben játszódik

Számtalan alkotásban igyekeztek megörökíteni a bibliai történeteket, több-kevesebb sikerrel. Az Ószövetség és az Újszövetség történetei is hatalmas ihletforrásnak számítanak a rendezők körében.

5) Ben-Hur (1959)

Ben-Hur (1959)

William Wyler amerikai filmeposza olyan rekordot állított fel, melyet azóta sem sikerült felülmúlni: 12 Oscar-jelölésből 11-et elvitt. Ben-Hur az Imdb toplistáján 195. helyen áll. Olyan hús-vér karaktereket mutat be, akik az erény vagy éppen az erkölcsi romlás mintapéldái. Amikor Judah Ben-Hur-t, a zsidó herceget elárulja és rabszolgaságba taszítja egy római barátja, Ben-Hur felszabadul és bosszút áll gonosztevőjén. Lew Wallace regényének harmadik, s egyben legsikeresebb filmváltozata  képkockáin egy olyan ember is feltűnik, aki az egész emberiség megmentője lett: a názáreti Jézus.

6) A passió (2004)

A passió (2004)

Mel Gibson filmje a názáreti Jézus életének utolsó 12 óráját viszi színre a 4 evangélium alapján, a Isten Fiának a Gecsemáné kertben átélt gyötrelmétől keresztre feszítéséig és haláláig. A 3 Oscar-díjra jelölt alkotást fogadtatása nem volt egyértelmű: kapott a rendező hideget- meleget. Sok kritikus a túlzott erőszakosságot, míg mások a közvetett antiszemita üzenetet nehezményezték.

7) József, az álmok királya (2000)

József, az álmok királya (2000)

Az Egyiptom hercegéhez képest kisebb visszhangot váltott ki a bibliai Jákób fiának, Józsefnek a történetét megörökítő rajzfilm. Grafikája és betétdalai sem érik el az Egyiptom hercege színvonalát, ugyanakkor az eredeti történethez viszonylag hű, látványos film emlékezetes marad a gyerekek számára. Józsefet testvérei eladják rabszolgának, így kerül Egyiptomba, ahol rabszolgaként dolgozik. Van azonban egy különleges ajándéka Istentől: álmokat lát, és képes azokat megfejteni. Amikor aztán a fáraó nyugtalan éjjeli látása miatt, József lesz az, aki megérti az álmából a jövőt, és később saját családját is megmenti ezáltal.

10 hollywoodi színész, aki kereszténynek tartja magát

//Jana//

1 2