10 film, amitől visszanyered a bizalmadat az emberekben

  • 9 hónap ago
  • 13596 Views
  • 6 3
10 film, amitől visszanyered a bizalmadat az emberekben

Alábbi összeállításunkban olyan filmeket ajánlunk a kedves Olvasóink figyelmébe, amikkel tényleg érdemes eltölteni az időt. A produkciókban értékes leckéket lehet megtanulni az élet több területéből, miközben egyszerre fognak megríkatni és megnevettetni is.

8) A segítség (The Help, 2011)

Szívszorító és szívderítő történet a hatvanas évek Amerikájából, ahol négy egymástól nagyon különböző életet élő nőt sodor össze a sors, hogy titokban megalkossák az évtized egyik legfontosabb könyvét. Emma StoneViola DavisOctavia SpencerBryce Dallas Howard humorral teli, ám mégis tartalmas történetet adnak elő a Dél-Amerika színes bőrű házicselédeiről, akik ebben az előítéletekkel teli, a rabszolgatartás emlékeitől terhes időszakban  végre magukra vállalták a feladatot, hogy vakmerően és reményekkel telve változtassanak saját életükön, és alighanem az egész világon.

A segítség (The Help, 2011)

9) Schindler listája (Schindler’s List, 1993)

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat. Zsidó származású könyvelője tanácsára kezd el zsidókat alkalmazni az üzemben, amely kiváló üzleti húzásnak tűnik, ám egy sokkal fontosabb oka is van: az alkalmazásába álló családokat így meg tudja menteni a deportálástól és a biztos haláltól. Az igaz történeten alapuló film egy megható történet arról, hogy egy ember is meg tudja változtatni a történelem menetét, ha képes az önfeláldozásra.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

10) A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

20 ritkán látott felvétel napjaink legnagyobb sztárjairól, ahogy eddig még nem láthattuk őket

(Történetek forrása)

//Lina//

1 2 3