12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

  • 9 hónap ago
  • 13986 Views
  • 5 6
12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

A rajzfilmeket más néven az élet iskolájaként is emlegethetnénk, mivel készítőik fontos igazságokat és felbecsülhetetlen értékű tanulságokat rejtenek el a filmekben.

7) Verdák (2006) – Ne felejtkezz el azokról, akikre mindig számíthattál!

Verdák

Lightning McQueen tipikus önző autóversenyző, akinek nehéz lecke árán kell megtanulnia, hogy a csapatmunkát nem lehet alábecsülni. Munkatársai, edzői, barátai és rajongói mind arra ösztönzik, hogy célba érjen.

8) A hihetetlen család (2004) – Nem lehetünk önmagunk, ha a képességünket rejtegetjük.

A hihetetlen család

A történet főszereplői egy nagycsalád tagjai, akik átlagosnak néznek ki. A felszín alatt azonban szupererővel rendelkező emberek rejtőznek, akik depressziósak és szomorúak, mert el kell rejteniük azt, amiben igazán tehetségesek. Az animációs film üzenete egyszerű: használjuk a bennünk rejlő képességeket, mert ha parlagon hagyjuk őket, önmagunkat tagadjuk meg.

9) Némó nyomában (2003) – Mindenki hibázhat, de a saját utunk követése nagy érték.

Némó nyomában

Pizsi, a bohóchal gondoskodó apa. Még a széltől is óvja egyetlen gyermekét, Némót, aki éppen emiatt a túlzott óvatosság miatt válik csak igazán dacossá és kíváncsivá. Meg kell értenünk, hogy a gyerekeknek szükségük van a támogatásunkra, de arra is, hogy megismerhessék a körülöttük levő világot.

1 2 3 4