12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

  • 8 hónap ago
  • 13922 Views
  • 5 6
12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

A rajzfilmeket más néven az élet iskolájaként is emlegethetnénk, mivel készítőik fontos igazságokat és felbecsülhetetlen értékű tanulságokat rejtenek el a filmekben.

4) Fel! (2009) – Sosem túl késő megvalósítani az álmainkat.

Fel!

Egy szomorú és megható történet a magányról és az öregkorról. Carl minden nap néhai feleségére gondol, és arra a rengeteg kalandra, amiről együtt álmodoztak. Végül elhatározza, hogy saját repülő házával utazza be a fél világot, de egy kedves kisfiú keresztülhúzza a számításait. Ez a film mutatja, hogy néha szükség van tündérmesékre az életben, akárhány évesek vagyunk.

5) WALL-E (2008) – Felelősek vagyunk a bolygónkért.

WALL-E

Ez a rajzfilm nem csupán a mély érzelmekről szól. Rávilágít arra, hogy van felelősségünk. A kedves robotos film megtanít bennünket, hogyan gondoskodjunk a Földről. Megmutatja, hol köthetünk ki, ha bolygónk erőforrásait elpazaroljuk.

6) L’ecsó (2007) – Kövesd az álmaidat még akkor is, ha azt mondják, nem vagy elég jó.

L'ecsó

Remy arról ábrándozik, hogy szakács lesz. Az egyetlen probléma, hogy Remy nem ember, hanem patkány. Bár senki sem hisz a benne rejlő képességekben, kitart elhatározása mellett. A L’ecsó arra ébreszt rá, hogy nem fontos, honnan jöttünk, ha elég bátrak vagyunk az álmuk megvalósításához.

1 2 3 4