10 jel, amiből te is könnyen megtudhatod, ha hazudnak neked!

  • 2 év ago
  • 5047 Views
  • 2 2
10 jel, amiből te is könnyen megtudhatod, ha hazudnak neked!

A statisztikák szerint, 90%-os pontossággal megállapítható valaki testbeszéde alapján, hogy az illető hazudik-e vagy sem. Így nem árt tudnunk, hogy mik azok az elsődleges jelek, amik elárulják azokat, akik éppen füllentenek nekünk. Ehhez a képességhez nem kell FBI ügynököknek lennünk, csupán a másik fél mimikáját, testének helyzetét és hangját kell megfigyelnünk, hogy rájöjjünk, éppen igazat mond-e vagy sem.

Allan Pease, Lillian Glass és más híres pszichológusok munkáira alapozva létrejött egy lista, amin a hazudósok 10 legárulkodóbb mozdulatát, cselekedetét gyűjtöttük csokorba.

1. Nyalják és harapják az ajkukat, berekednek.

Azok, akik hazudnak nehezen beszélnek, mert a szájuk nagyon száraz lesz, ezért folyton ingerlik, nedvesítik azt. Ennek egyszerű magyarázata van: a szervezet csökkenti a nyál termelését, a nyálkahártya kiszárad.

2. Felhúzva tartják a vállukat, megemelik az állukat.

Ha egy személy felhúzva tartja a vállát, amikor valamit mond, akkor ez azt jelezheti, hogy bizonytalanul érzi magát mondandója közben. Ugyanez vonatkozik az álla magasabban tartására: a személy igyekszik úgy megfogalmazni a szavait, mintha igazat mondana.

3. Túlzott szemkontaktus

Sokan azt gondolják, hogy a hazugok sokáig nem tudják tartani a szemkontaktust. Pedig ennek pont az ellentéte jellemzi őket. Ha valaki hazudik, és azt akarja, hogy higgy neki, megpróbál hosszasan és mélyen a szemedbe nézni, hogy ezzel is megbízhatóbbnak tűnjön.

1 2 3 4