12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

  • 2 év ago
  • 7400 Views
  • 0 2
12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

A világon számtalan olyan hely van, amit különböző legendák és mítoszok öveznek. A természetfeletti dolgok mindig is vonzották az embereket, ezért nem is csoda, hogy a bolygó különböző pontjain található misztikus helyek nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Több erdő, sziget, város vagy épület van, ahova a legtöbben nem tennék be a lábukat, mert félnek a következményektől, ám a kíváncsiság mindig legyőzi a józan észt ezért akadnak bátor jelentkezők, akik szívesen megnézik a hátborzongató területeket.

10) A sivatag keze (Mano del desierto), Chile

A 11 méter magas kéz Antofagasta közelében található, ami Mario Irarrázabal chilei szobrászművész alkotása. A művész szerint a szobor a magányt, az igazságtalanságot és a tehetetlenséget akarja szimbolizálni. Ez a hely egyébként nagyon népszerű a turisták körében. Sajnos rendszeresen kell karbantartani a szobrot, mert néhány ember nem bír magával és összefirkálja.

11) A Keresztek Hegye (Kryžių kalnas), Litvánia

A Keresztek Hegye (Kryžių kalnas), Litvánia

A Keresztek Hegye első ránézésre egy régi temetőre emlékeztet, ám ez egy katolikus zarándokhely. Az ide látogató emberek úgy gondolják, ha itt hagynak egy keresztet, akkor a kívánságuk teljesülni fog. Egy mítosz szerint az első ember, aki ilyen tárgyat hozott ide egy földművelő ember volt, akinek a lánya betegeskedett. Miután letette a keresztet és hazament a lánya egyre jobb állapotba került. Ezek után egyre többen jöttek és hagytak itt keresztet.

12) Bomarzo kert/Szörnyek parkja (Sacro Bosco), Olaszország

Bomarzo kert/Szörnyek parkja (Sacro Bosco), Olaszország

A Bomarzo kert 1548 és 1580 között épült Pier Francesco Orsini herceg számára. Ez a hely 30 szobornak ad otthont, köztük van például Herculesé, Aphroditeé és Kerberoszé is. Sajnálatos módon egy idő után a feledés homályába veszett a park, ám 1954-ben felújították és megnyitották a turisták számára, sőt át is keresztelték Szörnyek parkjává.

16 színész, aki szokatlan szerepet vállalt el és mégis zseniálisat alakított

(Forrás: erdekescikkek.hu)

1 2 3 4