12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

  • 2 év ago
  • 7467 Views
  • 0 2
12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát

A világon számtalan olyan hely van, amit különböző legendák és mítoszok öveznek. A természetfeletti dolgok mindig is vonzották az embereket, ezért nem is csoda, hogy a bolygó különböző pontjain található misztikus helyek nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Több erdő, sziget, város vagy épület van, ahova a legtöbben nem tennék be a lábukat, mert félnek a következményektől, ám a kíváncsiság mindig legyőzi a józan észt ezért akadnak bátor jelentkezők, akik szívesen megnézik a hátborzongató területeket.

4) Hója-erdő (Pădurea Hoia), Románia

Hója-erdő (Pădurea Hoia), Románia

Ez az erdő a paranormális jelenségeiről híres, ugyanis nem egyszer láttak már repülő csészealjat a területen. Kolozsvártól 20 percre található, ám a helybéliek úgy gondolják, hogy egy másik dimenzióba vezet az erdő. A területre lépő embereket hányinger foghatja el és meg is zavarodhatnak, egészségük pedig romlani kezdhet. Ez utóbbi lehet legenda, de az azonosítatlan tárgyak valódiak, ugyanis fényképek is készültek róla.

5) Poveglia-sziget, Olaszország

Poveglia-sziget, Olaszország

Poveglia egy karantén állomás volt még 1776-ban, ahova a pestissel fertőzött betegeket szállították. A szigeten egyébként a járványnak köszönhetően több, mint 200.000 embert vesztette életét. Többen úgy gondolják, hogy maradtak ott emberi lelkek, akik nem tudnak átkelni. 1922-1968-ig elmegyógyintézetet üzemeltettek ott, ahol a betegekkel nagyon rosszul bántak, például kísérleteket végeztek rajtuk. A sziget azóta lakatlan és az olasz rendőrség őrzi, hogy senki ne tehesse be a lábát.

6) A pokol kapuja (Derweze), Türkmenisztán

A pokol kapuja (Derweze), Türkmenisztán

A Darvaza gázkrátert a pokol kapujának is hívják. 1971-ben szovjet geológusok egy földgázzal teli barlangot találták fúrás során, ám a fúrótorony alatt beszakadt a föld, ezért a helyén egy 70 méter átmérőjű és 20 méter mély kráter keletkezett. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a mérges gáz kibocsátást, fogták és felgyújtották abban a reményben, hogy pár nap alatt elég a földben lévő földgáz. Sajnos azonban nem így lett és ez az anyag már 48 éve megállás nélkül ég.

1 2 3 4