10 filmes tény, amiről csak az igazi rajongók tudnak

  • 11 hónap ago
  • 37035 Views
  • 3 0
10 filmes tény, amiről csak az igazi rajongók tudnak

A filmeket azért szeretjük, mert távoli világokba kalauzolnak, ahol érdekes szereplők nem mindennapi életébe leshetünk be. Mivel szinte minden érzékünkre hatnak, segítségükkel 2 órára kiszakadhatunk a hétköznapok szürke forgatagából. Ám, a filmeknek megvan az a tulajdonsága, mint a jó bűvész trükknek, hogy nem tudjuk mi zajlott a háttérben.

7. Egy igazi személy ihlette a DreamWorks-ot, hogy létrehozza Shrek képét.

Shrek

Ugyan a Shrek-filmeket készítő Dreamworks stúdió sosem ismerte el – de nem is tagadta –, hogy a figurát az 1930-40-es években aktív francia pankrátorról, Maurice Tillet-ről mintázták volna, a hasonlóság annyira szembetűnő, hogy kizárt dolog, hogy véletlenről lenne szó. Az ügyben konkrétum sosem hangzott el, a legközelebbi információ, miszerint a Dreamworks valóban Tillet-t mintázhatta meg az ogre formájában, egy meg nem erősített állításokat tartalmazó blogbejegyzésben található: egy rajzoló, aki a Shrek készítése idején a Dreamworksnél dolgozott, több pankrátor képét is kitette az irodája falára, köztük a Svéd Angyal, az Ír Angyal és a Francia Angyal fotóját is – utóbbi nem más, mint Maurice Tillet, de hogy miért is nevezték így, arról kicsit később.

8. R2-D2 neve

R2-D2

A szintén George Lucas által rendezett 1973-mas American Graffiti című film forgatása során született meg R2-D2 neve. Az egyik vágóasszisztens kérte a kettes tekercsről a kettes párbeszédet (ez angolul Reel-2, Dialogue-2). Mikor ezt kimondta, nagyon megtetszett George Lucas-nak, így került be a Star Wars-ba névként.

1 2 3 4