10 élelmiszer, amit sokkal tovább lehet fogyasztani, mint ahogy azt gondoltuk

  • 2 év ago
  • 5424 Views
  • 0 1
10 élelmiszer, amit sokkal tovább lehet fogyasztani, mint ahogy azt gondoltuk

A mai világban már minden terméken van egy szavatossági idő, ami, ha lejár, akkor az ember automatikusan kidobja a kukába mondván már biztos nem jó. Kevesen tudják, hogy vannak bizonyos termékek, amik annak ellenére, hogy „lejártak” igazság szerint évtizedekig még fogyaszthatók, legalábbis, ha megfelelően vannak tárolva.

Ma elhoztuk nektek ezeket az élelmiszereket, hogy tisztában legyetek vele, nem muszáj egyből kidobni őket, csak tudni kell a titkot, hogy hogyan is kell őket úgy eltenni, hogy később is felhasználhatók legyenek.

1) Keksz

Azt leszámítva, hogy a csomagoláson milyen dátum áll, tisztáznunk kell, hogy ezek a készítmények lisztből, no meg vízből állnak, amik köztudott, hogy nemigen romlanak meg. Ennek fényében bizony 20 vagy akár 30 évig is ehetők maradnak.

2) Instant kávé

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a kávét, ám ennek is több fajtája van. Viszont nem mindegy, melyiket meddig tároljuk és használjuk fel. A pörkölt, szemes kávét sajnálatos módon csupán csak 3 évig lehet hasznosítani, ám ez idő alatt is romlik a minősége. Ezzel szemben az instant kávé, ha optimális helyen tartjuk, akkor 20 évig is megtartja finom aromáját.

3) Szódabikarbóna

Ennek a szernek számos jótékony hatása van, amit megfelelő tárolás esetén évtizedek múlva is ugyanúgy lehet hasznosítani. Célszerű sötét, hűvös ám száraz helyen tartani.

1 2 3 4