15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

  • 1 év ago
  • 33432 Views
  • 3 0
15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

Néhány mozifanatikus a maga módján szereti értelmezni a filmeket: ők azok, akik minden jelenetben rejtett üzenetek és más meglepetések után kutatnak, és aktív képzelőerejüknek hála sokkal egyedibbé teszik az élményt saját maguknak.

5. Neo gép, Zion pedig a virtuális valóság egy újabb szintje.

Mátrix

A Mátrix-trilógia rejtett mélységeiben még akkor is könnyű elveszni, ha nem gyártunk hozzá pluszban összeesküvés-elméleteket. De a lelkes filmrajongókat ez sem állította meg. Egy teória szerint Neo lényegében robot, és Zion földalatti városa, az emberiség utolsó bástyája pedig csak még egy réteg a virtuális valóságban, amit az emberek hoztak létre csak azért, hogy irányításuk alatt tartsák a robotokat.

6. Pán Péter valójában a halál.

Pán Péter

Ez annyiból kakukktojás, hogy ez az elmélet az eredeti könyvekből indul ki (Pán Péter ugyanis J.M. Barrie több művében is felbukkan), viszont a számtalan filmadaptáció miatt mégis helyet kaphat a listánkban. Ugyan nem olvastam az eredeti meséket, de a soha fel nem növő, zöld ruhás repülő srác története mindig olyan kellemetlenül fura volt, így nem is találom akkora ökörségnek, hogy a Sehol-szigeten gengszterkedő Elveszett Fiúk igaziból halottak, és Pán Péter azért viszi el őket, mert a valóságban haldokolnak. Az is elég fura, hogy a szigeten is öregednek a srácok, de amikor már épp felnőnének, Pán Péter “lesoványítja” őket, hogy gyerekek maradhassanak. Isten hozott a túlvilágon!

7. Jar Jar valójában sith volt.

Jar Jar Binks

Egyesek szerint a karakter ügyetlenkedése és bohóckodása végig csupán mesteri színjáték volt. Jar Jar Binks valójában ravasz sith volt, és már régóta szolgálta az Erő sötét oldalát. Nem véletlen, hogy annyi bajt hozott a jófiúkra. A harmadik részben ráadásul Jar Jar a megromlott Galaktikus Szenátus egyik tagja lesz. Egyes rajongói elméletek szerint Jar Jar segített Palpatine-nak hatalomra jutni, és elpusztítani a jediket.

8. Sandy csak képzelte a Grease történetét.

Grease

A film elején szóló Summer Nights című dalban John Travolta megemlíti, hogy Sandy majdnem megfulladt, amikor először találkoztak. Az egyik népszerű elmélet szerint a lány valójában nem élte túl az esetet, és a film cselekményét akkor pörgeti le magában, amikor Danny megpróbálja újraéleszteni. A film végén Sandy és Danny egy piros kabrióban szállnak az égbe – az elmélet szerint ez valójában az a pillanat lehet, amikor a lány meghal, és a Mennyország felé tart.

1 2 3 4