10 valószínűtlen filmes jelenet, amit az emberek folyton elhisznek

  • 1 év ago
  • 62933 Views
  • 4 3
10 valószínűtlen filmes jelenet, amit az emberek folyton elhisznek

A látvány érdekében a filmkészítők hajlandók feladni a realitást. Ennek következtében rendszeresen olyan jeleneteket tárnak elénk a különböző filmekben, amik miatt hajlamosak vagyunk például azt hinni, hogy a robbanás elől el lehet futni.

Alábbi összeállításunkban következzék tíz gyakori, de a valóságnak nem megfelelő filmes jelenet és annak magyarázata.

1. Szelektív fertőzés

A főhős mindig túlél mindenféle vírust vagy zombitámadást, miközben a mellette lévők mind megfertőződnek és/vagy meghalnak. A valóságban valószínűleg a levegőben terjedő vírus őt sem kímélné. Ha pedig zombikról lenne szó, a való életben nagy a valószínűség arra, hogy a kormány és a hadsereg az adott körzetet pusztítaná el, figyelmen kívül hagyva az egészséges embereket.

2. Piranhák

A cápák után talán a Piranhák a különféle horrorfilmek legnépszerűbb gyilkológépei. A filmekben másodpercek alatt képesek felfalni akár egy egész elefántot, mit több, csillapíthatatlan az étvágyuk és a vérszomjuk is. A valóságban ezek a halak nagyon félénkek. Igaz, hogy tű éles a foguk, de nem volt még rá példa, hogy akár egy ember halálát is okozták volna. A Magyarországon is vetített Édesvízi szörnyek c. dokumentumsorozat egyik epizódjában a műsorvezető egy Piranhákkal teli medencében bizonyítja be ezt az állítást.

3. Látható lézersugarak

A filmekben a különböző védelmi rendszerekhez tartozó mozgásérzékelő lézerek úgy néznek ki, mintha fonalakat húztak volna ki egyik pontból a másikba. ? A valóságban a lézersugár alapból láthatatlan. Csak akkor látszódik, ha valamilyen felületről visszatükröződik, illetve ha valamilyen por vagy füst van a levegőben.

1 2 3 4