12 jel, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint ahogy azt gondolod

  • 3 év ago
  • 6025 Views
  • 2 1
12 jel, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint ahogy azt gondolod

Kételkedsz a saját intelligenciaszintedben? Íme 12 jel, ami arra utal, hogy tévedsz. Biztos, hogy felfedezel legalább kettőt közülük, ami rád is igaz.

4. Anyatejjel etettek kiskorodban

A brit és új-zélandi tudósok körülbelül 3000 gyermeket tanulmányoztak, s az eredményekből kiderül, hogy azok, akiket kiskorukban anyatejjel etettek, majdnem 7 ponttal többet értek el az IQ-teszteken, mint azok, akiket nem. Ám ez csak azokra vonatkozik, akik rendelkeznek egy bizonyos génnel (ez a gén azokban is jelen van, akiket nem anyatejjel etettek.) A pontos mechanizmus, ami meghatározza a gén és a szoptatás közötti kapcsolatot még nem ismert.

5. Gyerekként szerettél olvasni

Vannak olvasással kapcsolatos emlékeid, ha visszatekintesz a fiatalkorodra? Nagy esély van rá, hogy igazán okos vagy, ha már pelenkás korodban kialakult a könyvek iránti szereteted. A kutatás egyik részében 2000 ikerpárt tanulmányoztak, s az eredményekből kiderült, hogy azok a kisgyermekek, akik hamarabb tanultak meg olvasni, a későbbiekben is jobb pontszámokat értek el a tesztjeiken. A tanulmány szerzői szerint, ha egy gyermek korán el kezd olvasni, azzal fejleszti a verbális és nonverbális képességeit is.

6. Balkezes vagy

Vannak olyan adatok, melyek szerint a bűnözők között igen nagy számban vannak jelen a balkezesek. A szakértők még nem tudták megmagyarázni a különös jelenség okát. Másrészről a legfrissebb kutatások szerint a balkezes emberek hajlamosak a divergens gondolkodásmódra – a gondolkodás egy olyan kreatív módja, mely segít a problémák és feladatok megoldásában. A balkezesek gyakran találékonyabbak, és tudják, hogyan jöjjenek ki jól a bonyolult helyzetekből is. Nos, ez a nagy intelligenciaszint egyik jele?

1 2 3 4