20 kép, ami bemutatja, mennyit változtak a diáklányok az elmúlt években

  • 2 év ago
  • 26010 Views
  • 1 4
20 kép, ami bemutatja, mennyit változtak a diáklányok az elmúlt években

Amikor fiatalok voltunk, állandóan azt vártuk, hogy mikor leszünk végre felnőttek, mikor pedig megtörtént, visszasírtuk a diákéveket. Ha megnézzük, az évtizedek alatt rengeteg változott a diákok kinézete, az oktatás, és az elvárások is. Manapság a választási lehetőségek száma sokkal több, mint ezelőtt 90 évvel, viszont több tananyagot is el kell sajátítaniuk, ami sokszor nem egyszerű, és rengeteg időt elvesz.

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de most nézzük, mekkora különbségek is vannak a múlt és a jelen között.

1) Az iskolai egyenruha.

Az iskolai egyenruha mindig örökzöld téma lesz. Sokan támogatják az újra bevezetését, sokan pedig ellenzik. Az első iskolai egyenruhák Angliában jelentek meg a 16. században a szegény és árva gyermekeknek alapított bentlakásokban. A kék köpenyeket a  jőtevők ugyan nem egyenruhának, hanem adománynak szánták, de a gyermekeket aztán e ruha alapján azonosították. Később, pár évszázad múlva, az angliai nagy múltú híres iskolák, fegyelmezési meggondolásból, bevezették az egyenruhát, ami – a sors iróniája – így a szegények  öltözetéből a gazdag úrfiak ruhadarabjává vált.

2) Itt is látni, hogy ugyan leheletnyi a különbség, de alapvetően az egyenruhák voltak a kötelező viselt, iskolai öltözékek.

3) A hajviselet.

4) A hajat hátrafogták,szépen eltűzték, így nem lógott az arcba, nem volt zavaró.

5) A tesiórák.

Az iskola testnevelés óráknak már régen is nagy szerepet tulajdonítottak. Igaz,még teljesen más ruhában tették ezt meg. Jóllátni az uniformist, azonban meglepő módon ezt szoknyában tették. Kicsit másabb jellegűek voltak ezek az órák, mint a maiak, de próbálták már akkor is a fiatalokba „beleverni” a mozgás szeretetét.

1 2 3 4