A világ 12 legveszélyesebb útja, amitől még a vér is meghűl az ereinkben

  • 2 év ago
  • 7786 Views
  • 2 0
A világ 12 legveszélyesebb útja, amitől még a vér is meghűl az ereinkben

Mi Magyarok már egy kanyargósabb hegyi szerpentinen kocsikázva is hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a világ egyik legveszélyesebb útján autózunk. Ha bele vesszük a magyar közutakon található kátyúkat, akkor persze valahol igazunk is van, de mint azt az alábbiakban majd Ti is láthatjátok, a világ legveszélyesebb útszakaszai nem (kizárólag) a hiányos útburkolatuk miatt váltak azzá, amik.

Ennél kicsit nagyobb rizikót rejtenek magukban…

1. Old Yungas út, Bolívia

A „Halálút” néven is ismert úton rengetegen vesztették életüket az elmúlt évtized során. Ez az egysávos földút mindenféle biztonsági megoldást mellőz, ennek ellenére a turisták szívesen látogatják a szakaszt. Néhány helyi kalandcsoport még biciklis utazásokat is kínál rajta.

2. Kabul-jalalabad országút, Afganisztán

A Kabul-torokban végigfutó országút jó eséllyel a világ legveszélyesebb útszakasza. Az utat köztudottan a tálib terrorcsoport felügyeli, és nem kímélik az itt áthaladókat. Emellett elhelyezkedése miatt rendkívül óvatos vezetést követel meg, így még a terrorveszély nélkül sem lenne ajánlott ráhajtani.

3. Stelvio-hágó, Olaszország

A 2 743 méteres emelkedésű út 48 hajtűkanyarjával az Olasz Alpok sorozatgyilkosa. Egyetlen rossz mozdulat, egyetlen másodpercnyi figyelemkiesés miatt rengetegen vesztették már életüket rajta.

1 2 3 4